Anlık Bildirim

PS5'in mimarı, konsolun depolama alanını genişletmek için tercih ettiği SSD'yi açıkladı

PlayStation 5'in mimarı olan Mark Cerny, PlayStation 5'in depolama alanını genişetmek için tercih ettiği harici SSD'yi açıkladı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

PlayStation 5 mimarı konsol için favori SSD'yi açıkladı Tam Boyutta Gör

PlayStation 5'in çıktığı hatta duyurulduğu günden bu yana depolama alanı birçok oyuncu için sorun olmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde Sony bu konu ile ilgili ilk büyük çözümünü sundu. Yakın zamanda yayınlanacak olan bir güncelleme ile birlikte PS5 sahipleri konsollarına harici bir SSD takabilecek. Ancak ne yazık ki her SSD uyumlu değil. Mark Cerny de kendi favori SSD'sini açıkladı.

Mark Cerny'nin Tercihi WD_BLACK SN850

PlayStation 5'in mimarı olan Mark Cerny geçtiğimiz saatlerde şahsi Twitter hesabı üzerinden PlayStation 5 için kendi tercih ettiği harici SSD'yi açıkladı. Mark Cerny'nin tercih ettiği SSD, WD_BLACK SN850. SSD'nin yurt dışı ücreti hafızaya ve soğutucu sistemine göre farklılık gösteriyor. Ancak başlangıç ücretinin 140 dolar, en yüksek ücretin de 430 dolar olduğunu belirtelim.

WD_BLACK SN850 modeli şu anda Amazon Germany tarafından ülkemize gönderiliyor. 1TB'lık soğutucusuz versiyon kargo ve ithalat ücreti dahil 1.717,96 TL. Yine soğutucusuz olan 500GB'lık versiyon ise Amazon Germany'den 1.111,57 TL'ye satılıyor. Direkt olarak Türkiye'de satılan versiyon ise 1500TL'den başlıyor. 1TB'lık model ise ne yazık ki Türkiye'de sokta yok gözüküyor ancak Vatan Bilgisayar'ın eski ilanına göre fiyat 2500 TL civarında. 

Bu modellerin soğutucusuz olduğunu ancak Sony'nin özellikle soğutuculu modeli önerdiğini de belirtmekte fayda var. Şu an için SSD desteği tüm PS5 kullanıcılarına açılmadı hala beta aşamasında. Ancak önümüzdeki ilk güncellemede büyük bir ihtimalle herkesin kullanımına açılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim