Anlık Bildirim

Salvatore Garau'nun görünmez heykeli 15 bin euroya satıldı

İtalyan sanatçı Salvatore Garau'nun herhangi bir somut varlığı olmayan görünmez heykeli, 18 Mayıs'ta düzenlenen bir açık artırmada 15 bir euroya alıcısını buldu.

Salvatore Garau'nun görünmez heykeli 15 bin dolara satıldı

Salvatore Garau, fiziksel varlığı olmayan bir heykel yaptı. Bu heykel ne dokunulabilir ne de herhangi bir dijital forma sahip. Eserin varlığını doğrulamak da eserden yola çıkarak imkansız. Ancak satın alan kişiye verilen birkaç belge eserin varlığını doğrulayabiliyor. Garau bu heykelin "yeni bir tarihi değere sahip olduğunu ve günümüzün mükemmel bir metaforunu temsil ettiğini" söylüyor. Eser gerçekten de şimdiye kadar olan soyut çalışmalara bile taş çıkaracak düzeyde. 

Garau'nun bu eserinde belli bir felsefi arka plan bulunuyor elbette. Kaldı ki bu felsefi mantık olmasa başka bir şey de yok gibi ortada. Garau'ya göre bu mantık boşluğun enerji dolu bir alandan başka bir şey olmaması üzerine kurulu. Boş olanın hiçbir şey olmadığını ve belirsizlik ilkesi nezdinde de boşluğun bir ağırlığı olduğu savunuluyor. Son olarak açıklamasını da "en nihayetinde, hepimiz hiç görmediğimiz bir Tanrı'ya şekil vermiyor muyuz?" diye tamamlıyor. Sanata dair bir hiciv de içerebileceğini düşündüğümüz bu eser karşısında, insan elbette 15 bin euronun ne için verildiğini düşünmeden edemiyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10455 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Kültür & Sanat, sanatçı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim