Anlık Bildirim

Samsung, küresel çip krizi ortasında %53 oranında artan kâr bekliyor

Samsung, küresel çip krizi sırasında bellek yongalarına yönelik çok yerinde bir talebin ardından üç aylık kârında %53 oranında kayda değer bir artış olduğunu bildiriyor.

Samsung, çip krizinden etkilenmedi

Küresel çip krizi meydana geliyor olsa da, bu durumların neticesinde Samsung, büyük bir talebin odağında kalarak yüksek kâr artışlarını sağlamış görünüyor. Dünyanın en büyük elektronik üreticilerinden biri, haziran ayı ile biten çeyrek için yaklaşık 11 milyar dolar kâr ön görüyor.

Bu yükseliş eğilimi, ilk birkaç ayda televizyon, telefon ve diğer elektronik cihaz satışlarının pandemi nedeniyle azalmasına karşın, bellek yongalarının üst düzey talep almaları sayesinde oluşmuştur. 2018’den bu yana Samsung’un bellek yongaları ile en büyük çeyreği geçiriyor olması buna bir işaret kabul ediliyor.

Samsung, üretime tam gaz devam ediyor

Gittikçe daha fazla insanın evde çalışmaya başlamasıyla beraber elektronik ürünlere olan talep arttı. Samsung, bu fırsatı iyi değerlendirerek yarı iletken ürün satışlarında üst düzey kâr oranları elde etti.

Bu belirtilen rakamlar, bu ayın sonunda yayınlanacak mali raporlarda teyit edilecek olsa da, Samsung analistleri şimdiden beklentileri kolayca karşılayabilir düzeyde olan kâr rakamlarını kesin buluyor.

Samsung, dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biridir. Apple, Qualcomm ve diğer dünya devi şirketler için çip üreten lider bir piyasa belirleyicidir. Samsung’un olası bir tedarik kesintisi yaşanmasına karşın oluşabilecek sorunları en aza indirgemek adına denizaşırı ortakları ile yakın bir şekilde çalıştığı gözlemleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim