Anlık Bildirim

Samsung, Safari'nin tartışmalı özelliğini kendi internet tarayıcısına ekledi

Apple, iOS 15 ile birlikte Safari tarayıcısındaki adres çubuğunu ekranın alt kısmına taşımıştı. Samsung da aynı yolu izleyerek kendi mobil internet tarayıcısına benzer bir seçenek ekledi.

Samsung, Safari'nin tartışmalı özelliğini kendi internet tarayıcı Tam Boyutta Gör

Apple, iOS 15 sürümü ile Safari tarayıcısında bir takım değişikliklere giderek tek elle kullanımı kolaylaştırmak için adres ve sekme çubuğunu ekranın alt kısmına taşımıştı. Ancak birçok kullanıcı bu yerleşimin kafa karıştırıcı olduğunu söyleyerek şirkete tepki gösterdi.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung da aynı yolu izleyerek Samsung Internet tarayıcısına benzer bir özellik ekledi. Yayınlanan son beta sürümde kullanıcılara adres çubuğunu yukarıdan aşağıya taşıma seçeneği sunuluyor. Amaç adres çubuğunu ve sekmeleri baş parmağa yakınkaştırarak erişimi kolaylaştırmak.

Samsung, Safari'nin tartışmalı özelliğini kendi internet tarayıcı Tam Boyutta Gör

Geri bildirimler dikkate alındı

Apple aylar süren iOS 15 beta test süresi boyunca geliştiricilerden ve kullanıcılardan gelen yoğun tepkinin ardından, işletim sisteminin kararlı sürümünde eski görünüme geri dönme seçeneği sundu. Kullanıcılar adres çubuğunu yine ekranın üst kısmına taşıma olanağına sahipler.

Burada ilginç olan şey Samsung'un büyük tartışma konusu olan ve kullanıcıların bir bölümü tarafından hoş karşılanmayan bir özelliği kendi internet tarayıcısına dahil etmesi. Tabii bu tasarımı kullanışlı bulanların olduğunu da belirtmek gerek. Söz konusu seçenek şu anda sadece Samsung Internet'in beta sürümünde mevcut. Genel kullanıma sunulması birkaç hafta sürebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim