Anlık Bildirim

Yeni bir rapora göre sinemaların gişe hasılatları 2024'e kadar normale dönmeyecek

PricewaterhouseCoopers'ın yayınladığı rapora göre sinemaların gişe hasılatları 2024 yılına kadar 2019 normaline dönmeyecek. Yıllık olarak yaklaşık %5'lik bir büyüme bekleniyor.

Sinemalar 2024'e kadar normale dönmeyecek Tam Boyutta Gör

2020 Mart ayında birçok ülkeyi etkisi altına alan hayat normallerini değiştiren Covid-19 salgını, ne yazık ki birçok sektörü olumsuz anlamda etkiledi. Bunların en başında gelenlerden biri de şüphesiz sinema sektörü. Filmlerin çekilememesi ve birçok set işçisi de işsiz kaldı. Sadece çekim aşamasını değil ne yazık ki filmler vizyona giremediği veya az sayıda kapasite ile girdiği için filmlerin hasılatları da düştü. Analistler ise bu durumun yakın bir zaman düzelmeyeceğini düşüyor.

Sinemalar 2024'ten Önce Düzelmeyecek

Deadline'ın yaptığı habere göre PricewaterhouseCoopers'ın yeni bir raporu sinema gelirlerinin 2024'ten önce 2019 normallerine dönmeyeceğini belirtti. PwC'nin yayınladğı rapora göre 2020 yılında sinema sektörü %4'lük bir düşüş yaşadı. Bu düşüş PwC tarafından kaydedilen en büyük düşüş oldu. PwC, 2025 yılında kadar her yıl %5'lik bir büyüme bekliyor. Sektördeki CEO'lar da hızlı bir büyüme için çok umutlu değiller. 

Ayrıca rapora göre Netflix gibi abonelik hizmetlerinin de 2025 yılına kadar toplamda 81.3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Sinemaların yakın bir zamanda normale dönmeyeceği aslında son birkaç aydır gelen hasılat sayılarından rahatlıkla anlaşılabiliyor. Rekor kırması beklenen filmler, pandemi dönemi öncesinin yanına bile yaklaşamıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim