Anlık Bildirim

Singapur Havayolları, yerde bekleyen A380’lerden birini restorana çevirme kararı aldı

“Hiçbir yere gitmeyen uçak” sloganı ile bilet satışı yapan ve yolcuları dolaştırıp aynı havaalanına indiren şirketlerden sonra bu kez Singapur Havayolları, bir A380'i restorana çevirmeye karar verdi.

Singapur Havayolları, yerde bekleyen A380’lerden birini restorana çevirme kararı aldı Tam Boyutta Gör

Kovid-19 pandemisi nedeniyle ağır yara alan havayolu şirketleri, krizi fırsata çevirmek adına farklı yöntemler geliştiriyor. Hatırlanacağı üzere içlerinde Avustralyalı Qantas, Tayvan merkezli EVA ve Japon ANA gibi işletmecilerin olduğu şirketler, “Hiçbir yere gitmeyen uçak” sloganı ile bilet satmış ve kaldırdıkları uçakları yine aynı havaalanına indirerek insanların seyahat etme arzularını törpülemişti. Farklı bir uygulama haberi ise bu kez Singapur Havayolları’ndan (SIA) geldi.

Filosunda bulunan 19 adet A380-800 uçaktan birini restorana çevirme kararı alan şirket, salgın nedeniyle zaten uçmayan uçakta meraklı yolculara havayolu menüsü deneyimleme fırsatı sunacak. Dilimize “aristokrat yemek düzeni” şeklinde çevirebileceğimiz fine dining konseptinde hazırlanacak yemekler, Singapurlu şef Shermay Lee ve ekibinin ellerinden çıkacak.

Konuklara, havayolu şirketinin oldukça beğenilen menüsünü uçmadan da tatma fırsatı sunacak uygulama, Airbus A-380’de bir akşam yemeği yemek isteyenler için farklı bir tecrübe olacak.

Singapur Havayolları, yerde bekleyen A380’lerden birini restorana çevirme kararı aldı Tam Boyutta Gör

Şirket, A380’de yemek uygulamasını cazip hale getirmek için bazı ayrıcalıkları da hayata geçirmeye karar vermiş. Buna göre sınırlı sayıda konuğa yemek öncesi uçak turu gibi faaliyetler düzenleyeceğini belirten SIA yetkilileri, rezervasyon yapanlara normal şartlarda uçak yolculuğunda dağıtılan eşantiyon çantası gibi ikramları da ücretsiz verecek. Müşteriler ise istedikleri sınıfta oturup yemeklerin tadına varabilecek. Bunun dışında konuklara yemek esnasında film izleme imkânı da sunacak olan SIA, rezervasyonların 12 Ekim itibariyle başlayacağını duyurdu.

SIA yetkilileri, A380’de yer bulamayan müşterilerin de business ve first class yemeklerini tadabileceklerini, bunun için kısa bir süre içinde evlere servis uygulamasına başlanacağını belirtti.

Bakalım, Singapur Havayollarının başlattığı bu uygulama diğer şirketler arasında da yaygınlaşacak mı?

Kaynakça https://www.businesstraveller.com/business-travel/2020/10/01/singapore-airlines-drops-flights-to-nowhere-turns-a380-into-restaurant/ https://asia.nikkei.com/Business/Business-trends/Singapore-Airlines-turns-A380-into-fine-dining-restaurant Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim