Anlık Bildirim

Smithsoinan Kurumu 2.8 milyon görseli erişime açtı

Smithsonian Kurumu’na ait 2.8 milyon görsel standart veya 3D modelleme olarak Creative Commons Zero (CC0) lisansı altında herkesin erişimine açılmış durumda.

Smithsoinan Kurumu 2.8 milyon görseli erişime açtı Tam Boyutta Gör

Filmlere de konu olan ünlü Smithsonian müzelerinin çatı kurumu durumundaki Smithsonian Kurumu, tüm kuruluşlarından elde ettiği yaklaşık 2.8 milyon adet yüksek çözünürlüklü görseli internette erişime açmış durumda.

Dev katalog

Smithsonian Kurumu toplamda 19 müze, 9 araştırma merkezi, kütüphaneler, arşivler ve Ulusal Park gibi geniş bir platformdan oluşuyor. Koleksiyonunda toplamda 155 milyon eser yer alan Smithsonian Kurumu bunları yavaş yavaş dijitale aktarmaya başladı.

İlk etapta 2.8 milyon yüksek çözünürlüklü standart veya 3D fotoğraf erişime açılmış durumda. Bir değer ifade eden eserlerin herkesin erişimine açılması amacıyla kurulan OpenAccess platformu bu konuda ön ayak oldu. Görseller Creative Commons Zero (CC0) lisansı altında paylaşılıyor.

Paylaşılan görseller arasında Discovery ile Apollo 11 uzay aracının ve Lockheed Vega 5B aracının 3 boyutlu modellemesi, buzdolabının ilk patenti, hücreler, kara delik fotoğrafları, Cassiopeia A süper nova kalıntıları gibi pek çok kıymetli eser yer alıyor. İlerleyen dönemlerde daha fazla dijital eser web koleksiyonuna eklenecek.

 

Smithsonian sayfası

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim