Anlık Bildirim

TSMC fiyatları %25 arttırabilir

Oyuncular astronomik ekran kartı fiyatlarından şikayet ededursun TSMC zar fiyatlarına hacimli zam yapmayı planlıyor. Mevcut yüksek kabul edilen fiyatların ardından yeni bir zirve görülmüş olunacak.

TSMC fiyatları %25 arttırabilir Tam Boyutta Gör

Tayvanlı döküm tesisi son iddialara göre zaten kullanıcıları zorlayan fiyatları bir adım daha ileriye taşımaya hazırlanıyor.

TSMC fiyatları yükseltmeye hazırlanıyor

İddiaya göre TSMC yıl sonunda 12 inçlık zarları için %25 daha fazla isteyecek. 2020 yılında zar başına 1634 dolarlık gelir elde eden firma hali hazırda siparişlere yetişmekte güçlük çekmeye devam ediyor.

 

Tüm bunların üzerine her ne kadar TSMC’nın tesislerini etkilemeyeceği iddia edilse de Tayvan’da yaşanan su kıtlığı ve fazla mesai yapan çalışanlara ücretleri ödenmediği iddiası da firmanın uğraştığı önemli sorunlar arasında.

Diğer taraftan TSMC'nin COVID-19 aşısına ihtiyaç duyan Tayvan için otomobil üreticileriyle daha fazla yonga üretimi karşılığında anlaşması otomobil sektöründe yaşanan yonga krizini hafifletebilir.

Son olarak TSMC tam kapasitede çalışan 7 nm nodunun ardından 5 nm sürecinde üretimi arttırmaya çaışıyor. 3 nm için hacimli üretime geçiş tarihi 2022 yılının ikinci yarısı olarak belirlenmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8269 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tsmc 7 nm, tsmc 5 nm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim