Anlık Bildirim

Türkiye genelinde internet sıkıntısı yaşanıyor

Yurtdışı Akamai kaynaklı olduğu iddia edilen internet erişim sorunlarının hizmet satın alan tüm yerli platformları da etkilediği tahmin ediliyor. Kesinti sürüyor.

İnternet sıkıntısı Tam Boyutta Gör

Tüm dünya bir yandan WhatsApp, Facebook ve Instagram erişim sorunları ile mücadele ederken bir yandan da hizmet kesintileri ile uğraşıyor. Ülkemizde farklı bir erişim sorunu daha var. 

Türkiye geneli mi dünya geneli mi?

Özellikle son bir kaç saattir ülkemizde de sosyal ağlar haricinde pek çok siteye erişim sağlanamıyor. Türk Telekom kaynaklı olduğu iddia edilse de firma böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade ediyor. Aslında problem iki ayaklı bir süreçte yaşanıyor. 

Gelen bilgilere göre dünyanın en büyük DNS, bulut ve statik içerik sağlayıcısı konumunda olan Akamai’nin sistemlerinde bir sıkıntı olduğu ifade ediliyor. Bu platformdan hizmet alan ülke çapındaki kuruluşlarda da haliyle sıkıntı yaşanıyor. Türk Telekom bunlardan birisi. 

Problem ne kadar sürecek veya ne kadar ciddi herhangi bir bilgi yok. Gerek sosyal ağlardaki gerekse genel erişim hizmetlerindeki problemin önümüzdeki saatlerde de devam etmesi bekleniyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
89714 kez okundu.
45 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Internet, internet erişimi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim