Anlık Bildirim

Turkovac 81 ilde uygulanmaya başlandı

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac, bugün itibarıyla 81 ilde uygulanmaya başlandı. Tüm illerdeki şehir hastanelerinde ve belirli araştırma hastanelerinde Turkovac randevuları açıldı.

Turkovac aşısı tüm şehirlerde uygulanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Türk bilim insanları tarafından geliştirilen inaktif koronavirüs aşısı Turkovac, bugün itibariyle 81 ilde uygulanmaya başlandı. Belirli şehir hastanelerinde ve araştırma hastanelerinde vatandaşlar Turkovac aşısı olabilecek.

Bugün Bilecik’te Turkovac uygulanmaya başlanmasıyla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

“Turkovac’ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın! Şehir Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz.”

Turkovac aşısı tüm şehirlerde uygulanmaya başladı Tam Boyutta Gör

Turkovac aşısı Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından geliştirildi. Aşının Faz 3 çalışması 1008 kişi üzerinde yapıldı. Etkinlik oranının Sinovac’tan daha iyi olduğu ve ciddi bir yan etki görülmediği gözlemlendi. Bu sonuçlar doğrultusunda acil kullanım onayı alarak kullanımına başlandı.

Turkovac aşı randevusu nasıl alınır?

Turkovac randevusu için https://mhrs.gov.tr/vatandas adresine giriş yaparak üstteki “Aşı Randevusu Al” seçeneğini seçerek randevu alabilirsiniz. İnternet üzerinden almak istemiyorsanız ALO 182’yi arayarak da randevu alabilmeniz mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim