Anlık Bildirim

Turkovac faz-3 çalışmasından güzel haberler: İlk aşılanan 36 kişide hiçbir yan etki yok

Turkovac aşısının faz-3 çalışmaları Kayseri Şehir Hastanesi de dahil olmak üzere 5 merkezde devam ediyor. Açıklamalara göre Kayseri'de şimdiye kadar aşılanan 36 kişide hiçbir yan etki görülmedi.

Turkovac'la aşılanan ilk kişilerde hiçbir yan etki yok

Turkovac'ın faz-3 çalışmasının devam ettiği beş merkezden birisi olan Kayseri Şehir Hastanesi'nde gönüllüler aşılanmaya devam ediyorlar. Şimdiye kadar 36 kişinin aşılandığı merkezde 650 kişi daha aşılanma için gönüllü oldu. Bununla birlikte aşılanan bu 36 kişide şimdiye kadar hiçbir yan etki görülmedi. 

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, sürecin şimdiye kadar güzel ilerlediğini ve vatandaşların e-Nabız üzerinden hastane randevusu alır gibi başvuru yapabildiğini söylüyor. Daha sonra başvuran gönüllüler tek tek aranarak daha önce koronavirüs geçirip geçirmediği ve başka herhangi bir aşı olup olmadığı sorgulanıyor. 

Gönüllülerin artması önemli!

Dr. Toker'in aktardığına göre pandemi daha devam edecek ve ülkelerin tekrarlanması gereken dozları dışarında satın almak gittikçe sürdürülemez bir hale gelecek. Bu anlamda Toker'e göre yerli aşının gelişmesinin fazlasıyla önemli. Elbette bu gelişme için aşı gönüllülerinin fazla olması önemli bir kriter. Bu yüzden de Toker vatandaşları aşı gönüllüsü olmaya davet ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6569 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, turkovac ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim