Anlık Bildirim

Türkiye'de Mu varyantı tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de iki kişide Mu varyantı tespit edildiğini resmen açıkladı. Ayrıca Türkiye'de yeni vakaların yüzde 90'ının Delta varyantı olduğunu söyledi.

Türkiye'de Mu varyantı tespit edildi Tam Boyutta Gör

Dünya genelinde koronavirüs aşılama çalışmalarının artmasıyla beraber Covid-19 mutasyon geçirmeye ve giderek güçlenmeye devam ediyor. Daha hızlı bulaşan Delta varyantı Türkiye dahil olmak üzere çok sayıda ülkenin tamamını sarmış durumda. Şimdi de karşımıza Mu varyantı çıktı. Mu varyantı, Türkiye’ye sıçradı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca’nın açıklamalarına göre Türkiye’de şu ana kadar iki kişide Mu varyantı tespit edildi. Mu varyantına karşı herhangi bir ek tedbir alınmayacak. Delta ve Delta Plus varyantının yoğunluğu ise yüzde 90’ı geçti. Yeni vakaların neredeyse tamamı bu varyantlardan bulaşıyor.

Mu varyantı nedir?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs aşısına karşı daha fazla dayanıklılık sergilediği düşünülen Mu varyantını geçen hafta duyurdu. Bilimsel adı B.1.621 olarak belirlenen Mu varyantı ilk olarak Kolombiya’da görüldü. DSÖ’ye göre Kolombiya’daki vakaların yaklaşık %40'ını oluşturuyor. Örgüt, mutasyonun şimdiye kadar en az 40 ülkede tespit edildiğini ancak dünya çapındaki tüm vakaların %0,1'inden azını oluşturduğunu söyledi.

Mu varyantı hakkında henüz pek bir şey bilinmiyor. Ne kadar bulaşıcı olduğu ve aşıya karşı direnci hakkında tamamlanan bilimsel çalışma bulunmuyor. DSÖ, varyantın özelliklerini incelemeye başladı.

Mu varyantı, DSÖ’nün tanıdığı dokuzuncu varyant olarak kayıtlara geçti. Daha önce de tanınan varyantlar şunlar: Eta, Lota, Kappa, Lambda, Mu, Alpha, Beta, Gama, Delta.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10292 kez okundu.
47 kişi, toplam 47 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mu varyantı, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim