Anlık Bildirim

Kullanıcı verilerinin çalınmasına yol açan Lightning kablosu ortaya çıktı

Günümüzde oldukça fazla kullanılan USB ve Lightning kabloları büyük tehlikeleri beraberinde getirebilir. Videosu paylaşılan Lightning kablosu, 300 metre uzaklıktan kullanıcı verilerini çalabiliyor.

Veri hırsızlığı sağlayan bir Lightning kablosu ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Düşük kaliteli ve ucuz şarj aletlerinin yaratabileceği tehlikeler konusunda birçok firmanın günümüzde uyarıları bulunuyor ve kötü amaçlı yazılımlar için değiştirilen bu kablolar, kullanıcılar için büyük bir tehlike oluşturuyor. 2019 yılı Def Con Hack konferansında MG adlı bir güvenlik araştırmacısı, Apple parakende mağazasından alınmış gibi görünen ve Lightning kablosuna oldukça benzeyen O.MG kablosunu tanıtmıştı.

O.MG kablosunu satın alan kullanıcıların kablo üzerinde kolayca düzenleme yapabildiği bildirilirken, kablonun değiştirilmiş versiyonunun bir videosu paylaşıldı. Apple’ın sihirli klavyesini bağlamak için kullanılan bu kablo, kullanıcı verilerini sızdırabiliyor ve kişilerin telefonlarına saldırıda bulunulmasını sağlıyor.

MG'nin siber güvenlik tedarikçisi Hak5 ile anlaşarak araştırmacılar ve test cihazları için ürettiği O.MG kablosu, 120 dolar fiyat etiketiyle Hak5 üzerinden satılıyor ve Lightning portunu USB-C portuna çevirmeyi sağlayan yeni versiyonu da bulunuyor.

USB-C arayüzünü de kullanıyor

MG, geliştirdiği kablo donanımının USB-C kablosu dahil olmak üzere yeni kablolar ile uyumlu hale geldiğini ve birçok kişi tarafından Type C kabloların güvenli olduğu düşünülse de, bunun yanlış bir düşünce olduğunu söylüyor. İçerisinde bulunan donanım ile uzaktan kontrol edilebilen bir Wi-Fi erişim noktasına sahip olan O.MG kablosu, 300 metre yakında bulunan bir saldırganın kullanıcı bilgilerini ele geçirebilmesini sağlarken, W-Fi erişim noktası yolu ile tuş verilerini kaydetmek veya saldırı gerçekleştirmeyi sağlayan web tabanlı bir arayüze sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11845 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
lightning kablo, Cep Tel Aksesuarları ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim