Anlık Bildirim

Volkswagen elektrikli araç satışlarında zor zamanlar geçiriyor

Volkswagen'in elektrikli otomobil pazar lideri Tesla karşısında hemen arayı kapatıp elektrikli araç satışlarından büyük bir pay alabileceğini düşünüyorsanız, tekrar düşünmelisiniz.

Volkswagen'in elektrikli otomobil modelleri ID'ler dünya genelinde satış kanallarına çok hızlı bir şekilde yayıldı. Elektrikli modellerin hızlı yayılması VW fanlarının kafasında "Tesla ile arayı hemen kapatır." düşüncelerine sebep oluyordu ancak işler pek de öyle gitmedi.

Bu haftanın VW tarafındaki büyük haberi Çin'deki elektrikli otomobil satışlarının başarısız olduğunu açıklamaları oldu. Bu çok büyük bir problem çünkü Çin şuan dünyadaki en büyük elektrikli otomobil pazarı. Çinli elektrikli otomobil müşterileri VW markasının elektrikli araçlarına pek ilgili durmuyor.

VW elektrik araç satışlarında umduğunu bulamadı, işte detaylar Tam Boyutta Gör

VW'nin yeni elektrikli modelleri ID'lerin 2021 yılının ilk yarısındaki satış rakamları 18.285 adet ile sınırlı kaldı. VW Çin'de 70.000'den fazla elektrikli araç test sürüşüne yardımcı oldu ancak sadece küçük bir kısmı satışa dönüştürebildi.

Çin'de durum böyle olunca markanın ABD pazarındaki elektrikli araç satış rakamları incelendi ve durum orada da pek iç açıcı değil. Alman otomobil devi Amerika'da yılın ilk yarısında sadece 5.756 araç satabildi ve bu satışların%85'i eski içten yanmalı motor VW kullanıcılarının araçlarını değiştirmesinden geliyor.

Karlılık yüksek

Durum her ne kadar iç açıcı gözükmese de VW elektrikli otomobillerin firmanın en karlı kategorisi olduğunu açıkladı.

VW'nin dünya genelinde elektrikli otomobil satışının Haziran ayının başlarında 180.939 adet olduğu biliniyor. Rakam her ne kadar yüksek görünse de bu rakam VW grubun Audi e-tron, Porsche Taycan, Çeşitli Skoda modelleri gibi bütün markalarını kapsıyor ve bu rakamların %74,9'luk kısmı Avrupa'daki satışlardan geliyor.

Şimdilik VW'nin elektrikli araçlarını dünyaya satmaktaki başarısının kötü olduğu ve VW'nin elektrikli araçlarını alan büyük kesimin Almanlar olduğu biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10810 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen ID 4, ID4 başarısız oldu ve Volkswagen elektrikli otomobilden umduğunu bulamad
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim