Anlık Bildirim

ABD'de "yavaşlatma" sebebiyle iPhone sahiplerine tazminat ödenmeye başlandı

Kullanıcıların tepkisi üzerine açılan planlı eskitme davasında tazminata mahkum edilen Amerikan teknoloji devi Apple, müşterilerine tazminat ödemesi yapmaya başladı.

'Yavaşlatılan' iPhone'a ABD'de Apple'dan tazminat Tam Boyutta Gör

Apple, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı gerekçesiyle ABD'de açılan toplu davada tazminata mahkum edilmişti. Şirket ocak ayı itibarıyla, mağdur olan müşterilerine ödemeleri yapmaya başladı.

İki kullanıcı, Apple'dan talep başına 92,17 dolar ödeme aldıklarını sosyal medya hesaplarında paylaştı.

Dava, Apple'ın "kimyasal olarak eskitilmiş" pillere sahip bazı iPhone modellerinin maksimum performansını, cihazların beklenmedik şekilde kapanmasını önlemek için gerektiğinde düşürdüğünü açıklamasından kısa bir süre sonra Aralık 2017'de açılmıştı.

Apple, bu güç yönetimi sistemini iOS 10.2.1 sürümü ile birlikte piyasaya sürse de, şeffaf bir şekilde açıklamadığı için "dolandırıcılıkla" suçlanmıştı. Daha sonra kullanıcılarından özür dilemişti ve hatta iPhone pil değişim fiyatını 2018 yılında geçici olarak 29 dolara sabitlemişti.

Toplu davaya konu olan cihazlar arasında, 21 Aralık 2017'den önce iOS 10.2.1 veya iOS 11.2'yi çalıştıran bir iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 veya 7 Plus modelleri dahil edildi. Bu modellerden birini kullanan ve Ekim 2020'ye kadar Apple'dan tazminat talep eden müşteriler, ödemelerini alabilecek.

Apple'ın planlı eskitme yaptığı iOS 10 işletim sistemiyle ortaya çıktı. 2017 yılında yayınlanan iOS 10.2.1 sürümü, pili eskimiş iPhone'ların işlemci performansını belirli bir seviyede kısıyordu. Bunun sebebi ise, eskimiş pil nedeniyle telefonların beklenmedik anda kapanmasını engellemekti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim