Anlık Bildirim

Yeni BMW M4 Convertible tanıtıldı: Kumaş tavan, 510 beygir güç

Sadece Competition versiyonuyla tercih edilebileceği açıklanan yeni BMW M4 Convertible, önceki metal tavana göre yüzde 40 daha hafif olan kumaş tavanı, performansı ve tasarımıyla dikkat çekiyor.

yeni m4 convertible arka tasarım Tam Boyutta Gör

BMW, geçtiğimiz yılın eylül ayında yeni M3 ve M4'ün örtüsünü kaldırmıştı. Alman marka şimdi de M4 Competition Convertible ile karşımızda. Hafiflik adına kumaş tavanla donatılan modelin kalbinde 510 beygir güç yatıyor.

Yeni M4 Competition Convertible neler sunuyor?

Yeni BMW M4 Competition Convertible'da, M3 ve M4 Competition modellerinden tanıdığımız çift turbo 3.0 litre altı silindirli ünite bulunuyor. 510 beygir güç ve 650 Nm tork üreten motor, standart olarak 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle kombine edilmiş. Normalde arkadan itişli gibi davranan bu sistem, gerektiğinde ön tekerleklere de güç veriyor.

Sportif model, güçlü motoru ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 3.6 saniyede tamamlıyor. M4 Competition Convertible'ın maksimum hızı 250 km/s ile sınırlı fakat bu limit opsiyon olarak sunulan M Driver's Package ile 280 km/s'e yükseltilebiliyor.

Üstü açılır modelde aktif M diferansiyel ve adaptif M süspansiyon gibi detaylar görmek sürpriz olmuyor. Frenleme tarafındaysa önde 6 pistonlu kaliperler ve 380 mm diskler, arkadaysa tek pistonlu kaliperler ve 370 mm diskler kullanılmış. Öte yandan müşteriler dilerse M karbon seramik fren sistemini tercih edebiliyor. Bu opsiyonda altın rengi kaliperler ve 400mm ön, 380 mm arka diskler devreye giriyor.

yeni m4 convertible yan tasarım Tam Boyutta Gör

Tasarım

Tasarım tarafındaki en önemli detaylardan biri kumaş tavan. Selefindeki metal tavana göre yüzde 40 daha hafif olduğu belirtilen bu tavan, otomobilin ağırlık merkezinin yere yaklaştırılmasına da önemli bir katkı sunmuş. 50 km/s'e kadar olan hızlarda 18 saniyede açılabilen veya kapanabilen kumaş tavanda sızdırmaz arka cam ve yalıtım için çok katmanlı yapı kullanılmış. Bu sayede akustik ve termal konfor seviyesinin sıradan kumaş tavanlara göre daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İki farklı renkte tercih edilebilen kumaş tavanın katlandığı zaman fazlasıyla kompakt olduğu ifade ediliyor. Otomobilin üstü açıldığında arkada 255 litre bagaj hacmi kalıyor ki bu da selefine kıyasla 34 litre artış anlamına geliyor. Tavan bir yana, M4 Competition Convertible'ın dış tasarımına coupe versiyondan aşinayız. Devasa böbrek ızgara, agresif tamponlar, aerodinamik ayna kapakları, dört egzoz çıkışı ve önde 19 inç, arkada 20 inç çaplı hafif alaşım jantlar tasarımı oluşturan detaylardan.

Üstü açılır modelin iç mekanı da büyük oranda coupe kardeşinden alınmış. Sürücünün hemen önünde 12.3 inç dijital gösterge ekranı, merkezde ise 10.25 inç multimedya ekranı yer alıyor. Bunun yanı sıra deri kaplı spor direksiyon, alüminyum trim, ambiyans aydınlatması, Harman-Kardon ses sistemi ve ısıtma özelliğine sahip spor deri koltuklar standart. Bu koltuklara kıyasla 9.5 kg daha hafif olan M Carbon çanak koltuklar da opsiyon listesinde. Adaptif hız sabitleyici, head-up display, direksiyon ısıtma, havalandırmalı ön koltuklar ve karbon fiber trim de diğer opsiyonlar arasında.

Fiyat

Yeni BMW M4 Competition Convertible'ın ABD'deki başlangıç fiyatı 86.300 dolar olarak açıklandı. Söz konusu modelin coupe versiyonu 2 ay önce ülkemizde satışa sunulmuştu. %220 ÖTV dilimine giren modelin güncel fiyatı 2.620.900 TL.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7316 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, m4 convertible ve üstü açık araba
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim