Anlık Bildirim

Yeni Microsoft Store uygulama mağazası Windows 10 kullanıcılarına sunulmaya başlandı

Yazılım devi Microsoft, Windows 11'deki yeni Microsoft Store'u Windows Insider kullanıcıları ile test ediyordu. Uygulama mağazası artık normal Windows 10 kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Yeni Microsoft Store, Windows 10 kullanıcılarına sunuluyor Tam Boyutta Gör

Microsoft Store'un baş geliştiricisi Rudy Huyn, yeni uygulama mağazasını Insider üyelerinin ardından normal Windows 10 kullanıcılarına sunmaya başladıklarını açıkladı. Güncelleme kademeli olarak dağıtılıyor, bu nedenle bilgisayarınıza ulaşması birkaç gün sürebilir.

Windows 10 kullanıcıları Windows 11'dekiyle aynı Microsoft Store uygulamasını alacaklar. Tamamen yeni bir kullanıcı arayüzü ile güncellenen mağaza Discord, Zoom, VLC Player, Epic Games Store, Mozilla Firefox gibi klasik Win32 programlarının yüklenmesine olanak tanıyor. Android uygulamaları elbette ki Windows 11'e özel kalacak.

Geliştiricilere daha fazla esneklik sağlıyor

Yeni Microsoft Store, geliştiricilerin normal EXE ve MSI dosyaları da dahil olmak üzere paketlenmemiş Win32 uygulamalarını mağazada yayınlamalarına imkan veriyor. Ayrıca kendi ödeme hizmetlerini ve içerik dağıtım ağlarını (CDN) kullanmalarına müsade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim