Anlık Bildirim

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte yeni işletim sisteminin tüm detayları

Microsoft, eğitim odaklı etkinliğinde Windows 11'in "hafif" bir sürümünü tanıttı. Microsoft Store ile kısıtlı olmayan yeni işletim sistemi üçüncü taraf uygulamaların yüklenmesine izin veriyor.

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Microsoft, düzenlediği çevrimiçi eğitim etkinliğinde öğrenciler ve okullar için tasarlanmış yeni bir Windows 11 sürümü duyurdu. Windows 11 SE, eğitim kurumlarına yönelik uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlarda önceden yüklenmiş olarak gelecek. İşletim sistemi Google'ın Chrome OS çözümüyle rekabet edecek.

İşletim sistemi öğretmen ve öğrencilerin  görüş ve önerileri dikkate alınarak oluşturuldu. Her şeyden önce üçüncü taraf uygulamaları desteklediğini belirtelim. Yani sadece Microsoft Store uygulamaları ile sınırlandırılan Windows 10S'den farklı bir yaklaşım sunuyor. Windows 11 SE sürümü Edge, Office ve Microsoft'un bulut hizmetleri için optimize edilmiş olsa da kullanıcıların uygulama seçimini kısıtlamıyor.

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Üçüncü taraf uygulamalar yüklenebiliyor

Microsoft'un eğitim pazarlaması başkanı Paige Johnson, Windows 11 SE'nin Zoom ve Chrome dahil olmak üzere üçüncü taraf yazılımları desteklediğini ve böylece kullanıcılara kendileri için en iyi olanı kullanma seçeneği sunmak istediklerini söyledi. Windows 11 SE'deki değişikliklerin büyük bir kısmının, işletim sisteminin temel sürümüne kıyasla oldukça küçük olduğu ifade ediliyor.

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Microsoft yeni işletim sisteminde Snap Layouts özelliğini aynı anda yalnızca iki uygulamayla çalışacak şekilde basitleştirdi. Ayrıca yeni sürümde uygulamalar her zaman tam ekran modunda başlatılacak. Microsoft, öğrencilerin dikkatini dağıttığını düşündüğü için yeni Widget'lar bölümü Windows 11 SE'den kaldırıldı. Microsoft Edge'in Windows 11'de varsayılan olarak devre dışı bırakılan Chrome uzantıları ile çalışabileceği de notlar arasında.

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Windows 11 SE'li dizüstü PC'ler yolda

Windows 11 SE, belgeleri varsayılan olarak OneDrive'a yedekleme özelliğine sahip. İşletim sistemi yeni renkli Bloom duvar kağıtları ile birlikte sunulacak. Buna ek olarak Teams, Office, OneNote, Minecraft for Education ve Flipgrid uygulamaları önceden yüklenmiş olarak gelecek. Böylece BT yöneticilerinin bunları ayrı olarak yüklemesine gerek kalmayacak.

Windows 11 SE tanıtıldı: İşte özellikleri Tam Boyutta Gör

Windows 11 SE başta da belirttiğimiz gibi sadece eğitim kanallarından satın alınabilen düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlarda sunulacak. Önümüzdeki aylarda Acer, Asus, Dell, Dynabook, Fujitsu, HP, JK-IP, Lenovo ve Positivo gibi üreticiler bu işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürecekler. Microsoft yıl sonuna kadar çok sayıda Windows 11 SE'li dizüstü bilgisayarın satışa sunulmasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22692 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
işletim sistemi, windows 11 se ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim