Anlık Bildirim

Yeni nesil Volkswagen Golf'teki yazılım problemi, teslimatların durmasına neden oldu

Alman kaynaklardan gelen haberlere göre Volkswagen, yeni nesil Golf'ün yazılım problemleriyle boğuşmaya devam ediyor. Teslimatların durdurulmasına neden olan sorundan etkilenen araç sayısı bilinmiyor.

Yeni nesil Volkswagen Golf'teki yazılım problemi, teslimatların durmasına neden oldu Tam Boyutta Gör

Gelen haberlere göre Volkswagen, yeni nesil Golf’teki yazılım problemleriyle boğuşmaya devam ediyor. Öyle ki bu yeni sorun, Golf teslimatlarının şirketten yapılacak yeni bir açıklamaya kadar durdurulmasına neden olmuş. Üstelik Octavia'nın da aynı sorundan muzdarip olduğu söyleniyor.

Autonews Europe’un resmi kaynaklara dayandırdığı haberde, Golf 8’deki yazılım probleminin kaza vb. durumlarda acil servislere otomatik olarak haber verilmesini sağlayan sistemle ilgili olduğu söyleniyor. Söz konusu sistem son iki senedir Avrupa’daki araçlarda kullanılması zorunlu bir özellik olduğu için doğru bir biçimde çalışması büyük önem arz ediyor.

Yazılımdaki problemden etkilenen araç sayısı ve şirketin bu sorunu çözmek için nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Fakat gelen haberlere göre Volkswagen’in önümüzdeki günlerde şimdiye dek teslim edilen araçları geri çağırması söz konusu olabilir. Ya da şirket, araçları geri çağırmadan yeni bir güncelleme ile bu sorunu çözebilir. Zira yeni nesil Golf’te OTA (Over The Air) güncelleme özelliği bulunuyor.

Volkswagen’in söz konusu problemi çözecek güncellemeyi 15-21 Haziran tarihleri arasında yayınlaması bekleniyor. Bu arada Golf 8 üretimi Almanya’da devam ediyor fakat üretilen araçlar sorun çözülene kadar sahiplerine teslim edilmiyor. Golf 8’in daha önce güncelleme sistemi gibi diğer entegre teknolojilerinde de teknik aksamalar yaşanmış ve aracın piyasaya sürülme tarihinin ertelenmesine neden olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5159 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, yeni volkswagen golf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim