Anlık Bildirim

İzmir'de yeni bir Covid-19 mutasyonu görüldü

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, İzmir'de yeni bir Covid-19 mutasyonu görüldüğünü bildirdi. Verilere göre bu mutasyondan oluşan vakalar, genel vakalar içinde %40'lık bir orana sahip.

Yerli Covid-19 varyantı İzmir'de görüldü Tam Boyutta Gör

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, İzmir'de Covid-19 vakalarında yeni bir mutasyon görülmeye başlandığını bildirdi. Çamlı, bu tanımlanamayan yeni varyantın henüz Türkiye'de farklı illerde olup olmadığının bilinmediğini söylüyor. 

Lütfi Çamlı, bu yeni varyantın bilinen Alfa, Beta, Gama ve Delta varyantından farklı olduğunu aktardı. Bununla birlikte Tabip Odası Başkanı, yeni mutasyonu ilk defa keşfettiklerinde İzmir'de genel vakalar içerisinde %20'lik bir oranda olduğunu ancak şimdi ise %40'lara kadar yükseldiğini bildirdi. Öte yandan Çamlı'ya göre bu oran Rize'de %50-%60 civarında. Şimdilik detaylı bilgilere sahip olmadıklarını söyleyen Çamlı, kesin sonuçların Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuvarından gelecek genomik testler ile elde edileceğini söylüyor. 

Diğer yandan Lütfi Çamlı, bu genomik testlerin yalnızca Ankara'da değil, İzmir'de de yapılabileceğini ekliyor. Bu anlamda Çamlı'ya göre yeni mutasyonun erken tespiti çok daha kolay olacaktır. Çamlı son olarak saptanan vakalarda hala Delta varyantının önde olduğunu ve aşı konusunda ısrarcı olunması gerektiğini söylüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9304 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
izmir, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim