Anlık Bildirim

2014'ün son çeyreğinde tablet satışları ilk defa geriledi

2014'ün son çeyreğinde tablet satışları ilk defa geriledi
Tablet satışları son yılların yükselen trendi olmayı başarmıştı, hatta tablet satışlarındaki hızlı yükseliş de bilgisayar sektöründe satışların gerilemesine sebep olmuştu. Ancak geçtiğimiz ay içinde "Bilgisayar sektörü 2 yıllık düşüşün ardından tekrar yükselişe geçti" haberini sizlerle paylaşmıştık. Bu kez ise araştırma şirketi Canalys tablet satışlarının ilk kez %12'lik bir gerileme yaşadığını açıkladı.
2014 yılının son çeyreğinde 67 Milyon tablet satışı yapıldığı açıklanırken bir kaç dönemdir yavaşlayan satışların ilk kez gerilemesine dikkat çekildi. Geçtiğimiz günlerde satış rakamlarını açıklayan Apple'ın da tüm cihazlardaki satış oranları yükselirken iPad serisinin satış oranlarının gerilemesinin benzer bir tabloyu önceden haber verdiği belirtildi. Apple'da %18 oranında gerileme yaşanırken Samsung'un da tablet satışları %24 oranında düşmüştü. Lenovo, Hp, Dell gibi daha düşük oranda sevkiyat yapan firmaların satışlarını bir miktar arttırması da gerilemenin önüne geçemedi.
Düşüş ile ilgili sektörün doygunluğa ulaşması dışında başka bir sebep olarak da 2013 yılında tablet satın alan kullanıcıların 2014 yılında yeni modellere ilgi duymuyor olması gösterildi. 

Daha önce de başka bir araştırma şirketi olan Flurry Phablet kategorisine ilginin arttığını açıklamıştı. Özellikle iPhone 6+ modelinin ilgiyi arttırdığını açıklayan şirket modeli 2014 Noel döneminin en çok ilgi gören cihazlarından biri olarak göstermişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2382 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Tablet ve düşüş
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim