Anlık Bildirim

Bilgisayar sektörü 2 yıllık düşüşün ardından tekrar yükselişe geçti

Bilgisayar sektörü 2 yıllık düşüşün ardından tekrar yükselişe geçti
Bilgisayar sektöründeki özellikle tablet kullanımının yaygınlaşmasıyla pozitif çizgini bozmuş ve 2 yıldır düşüşe geçmişti. Pazar araştırma şirketi Gartner ise son yayınladığı raporda bilgisayar sektörünün 2014'ün son aylarıyla tekrar yükselişe geçmesinin altını çiziyor.

Şirketin raporuna göre  2014 yılının son çeyreğinde 83.7 milyon bilgisayar satışı gerçekleşirken en çok satış yapılan bölge ABD oldu. Artış %1 gibi ufak bir seviyede de olsa gerilemenin önüne geçilerek satış rakamlarının artması ilerleyen dönemlerde satışların ivme kazanacağının habercisi olarak gösteriliyor. Lenovo sektörde hala birinci sırada bulunurken ikinci sıradaki HP'nin de yükselişini sürdürdüğü görülüyor. Bu iki markanın arkasından ise sırasıyla Dell, Acer ve Asus en çok bilgisayar satan markaları oluşturuyor.
Bir başka araştırma şirketi IDC ise yayınladığı raporda yüksek satış rakamına ulaşan bilgisayar üreticilerinin büyüme yaşadığını fakat genel toplamda %2.4'lük bir düşüş yaşandığını açıkladı. Ancak IDC hepsi bir arada, ultra ince , katlanabilir ve dokunmatik ekranlı bilgisayarların önceki yıllara göre daha rekabetçi olmasıyla ve üreticilerin yeni promosyonlar sunmasıyla pazarın tekrar yükselişe geçeceğini öngörüyor.

IDC yaptığı araştırmada Chromebook satış rakamlarını eklerken Windows tabanlı Surface 3 Pro gibi tabletleri bilgisayar sektörü dışında değerlendiriyor. Gartner ise Windows tabanlı güçlü tabletleri bilgisayar sektörü içinde değerlendirirken Chromebook veya Windows işletim sistemi bulundurmayan cihazları sektöre dahil etmiyor. Ayrıca IDC 5. en büyük bilgisayar üreticisi olarak Apple'ı işaret ederken Gartner ise Asus'un 5. sırada olduğunu belirtiyor. Her iki şirket kriterlere bağlı olarak farklı sonuçlar sunsalar da 2015 yılında bilgisayar sektörünün yeniden yükseleceği konusunda ortak fikirdeler. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2119 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, bilgisayar ve
2 etiket daha araştırma Notebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim