Anlık Bildirim

2018 MacBook Pro sahipleri veri kurtarma sorunu yaşayabilir

MacBook Pro'larda logic board arızası yaşandığında Apple teknik servisleri özel bir cihazla SSD'deki verileri kurtarabiliyordu. Şirketin 2018 modellerinde bu olanağı ortadan kaldırdığı ortaya çıktı.
Sürekli olarak bilgisayarlarnızı ve cihazlarınızı yedeklemek sizi büyük dertlerden kurtarabilir zira ne zaman başınıza kötü bir olay geleceğini ve geri yüklemeniz gerekeceğini asla bilemezsiniz. Ne yazık ki Touch Bar özellikli 2018 MacBook Pro sahibiyseniz veya bir tane satın almayı planlıyorsanız, bu dizüstü bilgisayardan veri kurtarmanın son derece zor olduğunu aklınızda bulundurmanız gerekiyor.
MacRumors tarafından hazırlanan bir rapora göre, Cupertinolu şirket şifreli depolama özelliğine sahip T2 çipi ile güçlendirildiği için 2018 MacBook Pro'nun logic board'undan (anakart) veri kurtarma konnektörünü kaldırdı. Söz konusu veri kurtarma portu, Genius Bar ve Apple Yetkili Servisleri'nin, yerleşik SSD'den verileri özel bir araçla kurtarmasına izin veriyordu.

2018 MacBook Pro sahiplerine öneri: Sık sık yedek alın

Tabii ki bu dizüstü bilgisayarınızın çalışmaması durması durumunda verilerinizi sonsuza dek kaybedeceğiniz anlamına gelmiyor. Apple’ın Servis Hazırlık Kılavuzu'nda müşterilerin kendilerine yardımcı olabilecek çeşitli veri kurtarma uzmanlarına danışması önerilmiş.
Bununla birlikte 2018 MacBook Pro sahibiyseniz verilerinizi düzenli olarak yedeklemeniz sizi büyük bir sıkıntıdan kurtarabilir. Tabii ki bu yedekler, sadece harici bir depolama birimine kaydedildiyse bir anlam ifade edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim