Anlık Bildirim

Bir eğitim projesi iken bilgisayar dünyasında önemli bir dönemi başlatan ticari bir ürüne dönüşen Raspberry Pi, 35$ gibi çok düşük fiyatlara kullanıcıların hallice bir bilgisayar sahibi olmasını sağlamıştı. Bugün itibariyle Raspberry Pi üçüncü nesle geçiş yaptı.

Dördüncü yılına giren Raspberry Pi projesi, iki nesil boyunca farklı versiyonlar ile tüketicinin karşısına çıktı. Son olarak, Raspberry Pi Zero adında 5$ fiyat etiketine sahip yeni bir kart daha piyasaya çıkmıştı. Raspberry Pi 3, serideki en güçlü geliştirici kartı olarak dikkat çekiyor.


Yeni neslin kalbindeki işlemci Broadcom BCM2837 olarak belirlenmiş. 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran işlemci, 1.2GHz saat hızında çalışıyor. 1GB RAM ile desteklenen kartta, WiFi N ve Bluetooth 4.1 kablosuz iletişim yongaları yer alıyor. Hafıza kartı desteği ile, artık Raspberry Pi 3, eksiksiz bir bilgisayar haline geliyor.

Kullanıcılara daha geniş bir hareket alanı sunacak olan Raspberry Pi 3, 35$ fiyat etiketine sahip. Ülkemizde ise çeşitli setleri 260TL'ye kadar bulabilmek mümkün. Raspberry Pi ailesi, bugüne kadar 8 milyon adet satış yaptı ve bilgisayar pazarında bu rakam gerçekten büyük bir başarı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8580 kez okundu.
13 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
raspberry pi zero, raspberry pi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim