Anlık Bildirim

4700 Bitcoin'in çalındığı madencilik şirketinin CEO'su istifa etti

Bu ayında başında madencilik şirketi NiceHash'e yönelik büyük bir siber saldırı gerçekleşmiş ve 4700 Bitcoin çalınmıştı. Saldırıdan sonra şiddetli bir şekilde eleştirilen şirket CEO'su istifa etti.

4700 Bitcoin'in çalındığı madencilik şirketinin CEO'su istifa etti Tam Boyutta Gör
 

Dünyanın önde gelen kripto para madencilik şirketi NiceHash, bu ayında başında siber saldırıya uğramış ve şirket yetkililerinin açıklamalarına göre şirket aracılığıyla madencilik yapan kullanıcılara ait 4700 adet Bitcoin çalınmıştı. Saldırıdan bir gün sonra Facebook üzerinden canlı yayın gerçekleştiren ve saldırıyla ilgili bazı detayları paylaşan NiceHash'in kurucusu ve CEO'su Marko Kobal, kullanıcıların çalınan Bitcoin'lerine karşılık nasıl bir yol izleneceği ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Kullanıcılar tarafından sert bir şekilde eleştirilen Kobal, şirketteki görevinden istifa ettiğini duyurdu.


Slovenya merkezli şirketi 2014 yılında kuran Marko Kobal, LinkedIn'de paylaştığı açıklama ile istifa ettiğini ve şirketin yeni CEO'sunun, daha önce şirkette herhangi bir pozisyonda görev almayan, Zdravko Poljaševic olduğunu dile getirdi. Kobal ayrıca istifa kararının bir parçası olarak hisselerinin yüzde 45'ini de satacağını açıkladı. Açıklamasında şirkete ve ekibe güven duyduğunu da belirten Kobal, ''Firmanın önümüzdeki yıllarda daha da zenginleşeceğini umuyorum.'' dedi.


Kullanıcılar Mağdur Edilmeyecek 

Bitcoin'leri çalınan kullanıcılar, NiceHash uzun bir süre çalınan Bitcoin'ler hakkında açıklama yapmamasının ardından kripto paralarından umudu kesmişti ancak Marko Kobal geçtiğimiz günlerde, yatırımcılardan gelen para ile müşterilerin zararını gidereceğini açıkladı. Kullanıcılar şimdi paralarını ne zaman alacaklarını öğrenmek için 31 Ocak tarihinde yapılacak açıklamayı bekliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20324 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim