Anlık Bildirim

500 milyon kullanıcısı olan Hotspot Shield VPN'de inanılmaz açık

Dünya genelinde 500 milyondan fazla kullanıcısı olan Hotspot Shield isimli VPN hizmetinde, kullanıcının coğrafi konumunu ve diğer bilgilerini açığa çıkarabilecek önemli bir güvenlik açığı keşfedildi.
VPN kullanarak kimliğimizi gizleyip internette anonim olarak sörf yapma şansına sahip oluyoruz. Dolayısıyla popüler bir VPN hizmetinde, kullanıcıların verilerini ve konumlarını açığa çıkaracak bir güvenlik açığının tespit edilmesi, kesinlikle ciddi bir sorun. AnchorFree'nin dünya genelinde yaklaşık 500 milyon kişi tarafından kullanılan Hotspot Shield VPN hizmetinde bu tür bir güvenlik açığı ortaya çıktı.
Kullanıcının gerçek IP adresini maskeleyen VPN hizmetleri, kullanıcının internet trafiğini kendi şifreli sunucuları aracılığıyla yönlendirdiği için bireysel kullanıcıları tespit etmek ve internet trafiğini gözetlemek zorlaşıyor. Birçok kişinin, özellikle de hükümet tarafından internete kısıtlama getirilen ülkelerde yaşayanların VPN'i yasaklı sitelere girmek için kullandıklarını belirtelim.

AnchorFree açığı giderecek bir güncelleme sözü verdi

Kullanıcıların bulunduğu ülke ve bağlı olduğu Wi-Fi ağının ismi gibi hassas verilerin sızdırılmasına neden olan bu açık, bağımsız güvenlik araştırmacısı Paulos Yibelo tarafından keşfedildi. Bu bilgilerin potansiyel olarak kullanıcıların konumlarının tanımlanmasına izin verebileceği belirtiliyor. ZDNet'e konuşan Yibelo bu açığın bazı durumlarda gerçek IP adreslerinin açığa çıkmasına neden olabileceğini de vurguladı.
Hotspot Shield'ın arkasındaki şirket olan AnchorFree ise güvenlik araştırmacılarının raporunu incelediğini belirterek "Kullanıcılarımızın güvenliğini sağlama konusunda kararlıyız ve bu hafta genel bilgi sızdırma kapasitesine sahip bileşeni tamamen kaldıracak bir güncelleme sağlayacağız" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim