Anlık Bildirim

5.7 inçlik iPhone, iPhone 5c ve iPod Nano'dan izler taşıyacak

5.7 inçlik iPhone, iPhone 5c ve iPod Nano'dan izler taşıyacak

Apple’ın bu yıl 8.nesil iPhone ile birlikte satışa sunması beklenen phablet kategorisindeki iPhone ile yeni bilgiler geliyor. 8.nesil iPhone’dan ekran büyüklüğü ile ayrılacağı düşünülen yeni iPhone (iPhone Math), son iddialara göre, iPhone 5c ve iPod Nano’nun tasarımından izler taşıyacak.

Mac Otakara’nın Apple’a yakın kaynaklarından edindiği son bilgilere göre iPhone Math’in ekran boyutu konusunda 5.7 inç üzerinde karar kılınmış durumda. Mac Otakara’nın kaynaklarının dile getirdiği bu iddia, geçmiş dönemde Bloomberg, WSJ ve Reuters’ın konuyla ilgili ortaya attığı iddiaları destekler nitelikte. Hatırlanacağı gibi bu isimler,  Apple’ın 4.7 inçten büyük birçok iPhone prototipi üzerinde çalıştığını ve 2014'de en küçüğü 4.7 inçlik olmak üzere iki yeni iPhone'u satışa sunacağını geçmiş dönemde dile getirmişti.

Aynı kaynaklar telefonun tasarım açısından, mevcut iPhone 5s’e göre farklılıklar barındıracağını belirttiler. Kaynakların ifadelerine göre iPhone Math’in tasarımında, temelde iPhone 5c ve iPod Nano’dan izlere rastlayacağız. Daha açık bir ifadeyle telefon, iPhone 5s’in dörtgensel tasarımıyla değil, iPhone 5c’nin kavisli tasarımına sahip olmakla birlikte malzeme açısından ise iPod Nano ile benzerlik taşıyacak. Bilindiği gibi Apple, iPod Nano’da anodize edilmiş alüminyum malzeme kullanıyor. Dolayısıyla iPhone Math, iddialar ışığında, iPhone 5c’nin daha büyük ekranlı ve metal kasalı hali olarak değerlendirilebilir.

Telefonların fiziksel boyutlarıyla ilgili olarak da bilgiler aktaran kaynaklar, 8.nesil iPhone ya da sıkça anılan ismiyle iPhone 6’nın 14x7 cm boyutlarında; 5.7 inçlik iPhone’un ise 16x8 cm boyutlarında olacağını dile getirdiler.

Mac Otakara sitesinin kaynakları, geçmiş dönemde Apple’ın yol haritasındaki ürünlerle ilgili verdikleriyle tutarlı bilgilerle tanınıyor. Ancak yine de bu söylemlerin iddia olduğunu unutmamakta fayda var.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10522 kez okundu.
73 kişi, toplam 74 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iphone 6 ve iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim