Anlık Bildirim

ABD Havacılık Dairesi uçaklarda elektronik cihaz kullanımını resmen onayladı

ABD Havacılık Dairesi uçaklarda elektronik cihaz kullanımını resmen onayladı

Bilindiği gibi uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle iniş ve kalkış esnasında elektronik cihazların açık tutulması yasaktı. ABD Havacılık Dairesi FAA elektronik cihazların sürekli açık tutulması konusunda yıl başından bu yana çalışma yapmaktaydı.

Yapılan testlerde olumlu sonuçlar elde edilince FAA bir süre önce tüm uçuş boyunca elektronik cihazların açık tutulması konusunda adım atılacağını duyurmuştu. Perşembe itibariyle de FAA uçaklarda elektronik cihaz kullanımını resmen onayladı. Karar ise yıl sonuna doğru uygulanmaya başlayacak.

Bu elbette cep telefonları ile konuşabileceğimiz anlamına gelmiyor. FAA bazı kısıtlamalar çerçevesinde elektronik cihaz kullanımını serbest bırakıyor. Öncelikle karar tablet veya e-okuyucu gibi cihazlar için geçerli ve telefonlar da uçak modunda olması gerekiyor. İniş ve kalkış esnasında cihaz açık olsa bile ön koltuğun arkasındaki cebe konmak zorunda. Telefonlarla görüşme yapmak ise kesinlikle yasak.

Aslına bakıldığında karar yolcuların cihazlarını devamlı aç kapa yapmalarının önüne geçmiş oluyor. Diğer türlü iniş ve kalkış esnasında yine elektronik cihazlar kullanılamıyor. Karar ABD sınırlarındaki havayolları firmalarını ilgilendiriyor. Delta ve JetBlue firmaları şimdiden elektronik cihaz kullanımına izin vermiş durumda. Uluslararası olarak da kontrol kurumlarının benzer kararlar alması bekleniyor.

İniş kalkış esnasında elektronik cihaz kullanımının yasaklanması ise 1966 yılına kadar gidiyor. O dönemde elektromanyetik dalgaların uçak aksamına zarar verdiği düşünülüyordu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1141 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, FAA
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim