Anlık Bildirim

Otomobil üreticileri otonom otomobilleri kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalara başlarken toplu taşımada kullanılabilecek otonom otobüs ve minibüs üretimi için de çeşitli çalışmalar yapılıyor. ABD'nin Illinos eyaletinde kurulan Transdev şirketi ise Daimler ve Google'ın da yaptığı gibi otonom okul servisleri geliştiriyor. Bununla birlikte EZ10 Generation II isimli okul servisini test eden şirket, testler esnasında öğrencileri okullarına taşıyor. Bu uygulamayı tespit eden ABD Ulaştırma Bakanlığı, şirketin öğrenci taşımacılığını derhal sonlandırmasını istedi.


 

Bakanlığa bağlı Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi(NHTSA) tarafından şirkete gönderilen mektupta, öğrencilerin taşınmasının yasa dışı olduğu belirtilirken çocukların otonom okul servisi testlerinde kullanılamayacağı vurgulanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan NHTSA Başkan Yardımcısı Heidi King ''İnovasyon, kamu güvenliğini tehlikeye atmamalı.'' ifadesini kullanırken çocukların, otonom servis aracında taşınmasının uygun olmayan ve sorumsuz bir faaliyet olduğunu dile getirdi.


''Öğrenci taşımacılığı kurallara aykırı'' 

Transdev şirketi bu yıl mart ayında otonomservis araçlarını test etmek için NHTSA'dan onay almıştı ancak NHTSA'nın iddiasına göre test projesinin şartları arasında çocukların taşınmasıyla ilgili herhangi bir hüküm yer almıyordu. Transdev'in otonom araç testleriyle ilgili kuralları ihlal ettiğini belirten NHTSA, okul servisleriyle ilgili çok daha sıkı bir düzenleme olduğunu da vurguluyor. 


Transdev otonom araç testlerinde sürücüsüz araçların kullanıldığını belirtse de söz konusu okul servislerinde güvenlik amacıyla bir şoför de yer alıyor. Saatte 12 kilometre hızla hareket eden otonom servis aracı 12 öğrenci taşıma kapasitesine sahip. Transdev geçtiğimiz ay paylaştığı bildiri ile otonom okul servisleriyle ilgili vizyonunu ortaya koysa da NHTSA'nın mektubuyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim