Anlık Bildirim

ABD ordusu birliklerinde akıllı telefon denemeleri yapıyor


Eski ve modası geçmiş telefonlar ya bir köşede elden çıkarılmayı bekler ya da hammaddelerine ayrılarak değerli olanları farklı işlerde kullanmak için fabrikalara gönderilir. ABD ordusu ise bu tür telefonlarla operasyonlardan daha fazla verim almayı amaçlıyor.

ABD ordusu 6 haftalık bir program içerisinde 300’den fazla Android, iPhone ve Windows Phone cihazlarını askeri amaçlar için nasıl kullanılabileceğini bulmaya çalışıyor. Seçilen cihazlar ise modası geçmiş ve pahalı olmayan cihazlar.

Program yöneticisi Michael McCarthy özellikle cep telefonları ile büyümüş genç askerlerin bu cihazları askeri amaçlara daha uygun olarak kullandıklarını belirtiyor.

Sahadaki askerler ellerindeki telefon ile GPS koordinatlarını tespit ederek üsse bildiriyor, çevrenin fotoğraflarını çekerek gönderiyor veya durum raporlarını direkt olarak veritabanlarına yüklüyor. Bir operasyon öncesi lokal bilgi sağlama konusunda ümit verici sonuçlar elde ediliyor.

Ancak askeri amaçlar için üretilmeyen cihazlarda problemler de yaşanıyor. Bazı telefonlarda işletim sisteminden kaynaklanan hatalar ortaya çıkıyor. Bazı operatör kontratlı telefonlar New Mexico ve Texas gibi test sahalarında kapsama alanı dışında kalıyor. Cihazların hiçbiri deniz aşırı operasyonları için yeterince güvenli değil.

Ancak ordu sonraki aşama için telefonlara kapsama alanı sağlayacak ve aktarımları şifreli hale getirecek mobil baz istasyonu kuleleri üzerinde çalışıyor. Ayrıca iki farklı mobil işletim sistemi geliştiricisi ile anlaşma yapılarak farklı birimlere yönelik versiyonlar üretilmesi amaçlanıyor. 

 Testlerde en iyi sonuçlar alınan iki platformun iOS ve Android olduğu belirtiliyor. Geleceğin orduları artık hem silah hem de cep telefonunu çok iyi kullanan profesyonellerden oluşacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim