Anlık Bildirim

ABD'de ilk kez bir gayrimenkul Blockchain'e kaydedildi

Ethereum Blockchain'i üzerinden satış ve tapu kaydı işlemleri yapan Propy şirketi, ABD'de ilk kez bir tapu kaydının Blockchain üzerinden yapıldığını duyurdu.
Kripto paraların temelinde yatan Blockchain teknolojisi; anlaşmaların güvenle imzalanmasına ve kayıtların tahribata uğramayacak şekilde saklanabilmesine imkan sağlıyor. Bu avantajlar dosya yükünden kurtulmak ve verileri daha kolay bir şekilde saklamak isteyen finansal kuruluşlar ve uluslararası taşımacılık şirketleri tarafından kullanılırken San Fracisco merkezli Propy şirketi, gayrimenkul sahiplerinin de Blockchain'den faydalanması için çalışıyor. Ethereum Blockchain'i üzerinde gayrimenkul satışı ve tapu kaydı işlemlerini gerçekleştiren şirket geçtiğimiz ay ABD'de bir ilke imza attı.


Tapu Blockchain üzerinde saklanacak 

Şirketin açıklamasına göre 20 Şubat tarihinde ABD'de ilk kez bir gayrimenkulün tapusu, Ethereum Blockchain'ine işlendi. ABD'nin Vermont eyaletinde yaşayan Katherine Purcell'in gerçekleştirdiği işlem ile Purcell, kendi gayrimenkulüne ait tapuyu, şehrin tapu sicil sisteminde saklamak yerine Propy tarafından sağlanan ve herkese açık olan Ethereum Blockchain'inde saklamayı tercih etti. Şirketin açıklamasına göre gayrimenkulün bulunduğu South Burlington ilçesi, tapu kayıtlarının Blockchain üzerinde tutulması için Propy ile iş birliği yürütüyor. ABD'de ilk niteliği taşıyan bu hamlenin Arizona ve Colorado eyaletleri başta olmak üzere diğer eyaletlere de cesaret vermesi ve benzer işlemlerin sayısının artması bekleniyor.


*Purcell, tapu kaydını fiziksel olarak da imzaladı 

İşlem ile ilgili Inverse'e açıklama yapan 60 yaşındaki Katherine Purcell, ilk etapta biraz gergin olduğunu ve tapu kaydını Blockchain'e taşıdığına inanamadığını belirtti. Bununla birlikte bu tip teknolojilerin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayan Purcell, Blockchain teknolojisinin sahip olduğu şifreleme yetenekleri ile güvenliği sağlama açısından en üst sırada yer aldığını düşünüyor.


Propy'nin aracılık ettiği işlem ABD'de bir ilk niteliği taşıyor olsa da şirket geçtiğimiz yıl dünya çapında bir ilke imza atmıştı. Ekim ayında Ukrayna'nın Kiev şehrindeki bir gayrimenkulün Ethereum Blockchain'i üzerinden satılmasına aracılık eden şirket işlem sonrasında TechCrunch'ın kurucusu Michael Arrington'ın 60.000$ karşılığında gayrimenkulün yeni sahibi olmasını sağlamış ve bu işlemi de Blockchain üzerine kaydetmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim