Anlık Bildirim

AMD, Radeon HD 7970GHz Edition için Tahiti XT 2 GPU'sunu hazırlıyor

Nvidia'nın Kepler mimarisini kullanan GeForce GTX 670 ve GeForce GTX 680 modelleriyle elde ettiği performans başarısına karşı AMD de mevcut ürün gamını güncellemeye hazırlanıyor. 
SemiAccurate sitesinin haberine göre, yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen Radeon HD 7970GHz Edition modeli için AMD, Tahiti XT GPU'sunun yeni versiyonunu hazırlıyor.
Bilindiği üzere mevcut Radeon HD 7970 modeli standart olarak 925MHz'de görev yapıyor ancak bu hız, Nvidia'nın GTX 680 modeline karşı kartın geride kalmasına neden oluyor.
Mühendislik örneği yakın bir zamanda test edilen Radeon HD 7970GHz Edition ise 1075MHz'de görev yapıyor yani ilk versiyona göre baz frekansta 150MHz'lik bir artışa gidiyor AMD.
Tahiti XT 2 olarak isimlendirilen yeni revizyon grafik işlem biriminin, genel olarak ilk versiyona göre daha olgun bir yapıda olduğu fakat radikal bir değişim olmadığı ifade ediliyor. Olgunlaşmanın bir kazanımı olarak ta hız aşırtma başarımı ve stabilite geliştiriliyor.
AMD Radeon HD 7970 GHz Edition için henüz resmi anlamda çok fazla detay bulunmuyor ancak artan çekirdek hızı ve geliştirilen hız aşırtma başarımı ile GTX 680'e karşı daha rekabetçi olacağına vurgu yapılıyor. Radikal bir değişim olmaması da ekran kartı üreticilerinin, yeni revizyon grafik işlem birimine daha hızlı adapte olmasını sağlayacak gibi görünüyor. 
1075MHz'de çalışan Radeon HD 7970GHz Edition modeline ek olarak AMD'nin, Radeon HD 7950 modelini güncelleyeceği ve baz çalışma frekansını arttıracağı konuşulmakta. 
Yeni modellerle birlikte AMD'nin, mevcut kartlarında fiyat indirimine gitmesi de bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3244 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim