Anlık Bildirim

AMD, Ryzen Threadripper 1900X işlemcisini satışa sundu

AMD’nin üst seviye Threadrippper işlemci ailesi raflardaki yerini almaya başladı. Daha önce de bilindiği üzere en alt model olan Ryzen Threadripper 1900X bugün itibariyle kullanıcılarla buluştu.
AMD’nin Ryzen Threadripper işlemci ailesi performans tutkunları tarafından oldukça ilgi görmekte. Özellikle de sahip olduğu fiyatıyla Intel’in modellerine karşı ciddi bir koza sahip olan yongaların giriş seviye olan üyesi bugün itibariyle raflardaki yerini aldı.
Ryzen Threadripper 1900X temel olarak 8 çekirdek 16 izlekli yapıya sahip. 4 adet CCX kümesinden oluşan yongada küme başına 4 MB’tan toplamda 16 MB L3 önbellek bulunuyor. Taban frekansı 3.8 GHz olan model ihtiyaç halinde 4.0 GHz’e kendisini yükseltebiliyor ki eğer iyi bir sıvı soğutma sistemine veya üst seviye bir hava soğutma çözümüne sahipseniz yonganın XFR özelliği devreye girerek işlemciyi 4.2 GHz’e seviyesine çekiyor.

549$'dan alıcılarını bekliyor

Bununla birlikte 4 kanallı entegre bellek kontrolcüsü üzerinden 2 TB kapasitedeki, 3200 MHz’de çalışan DDR4 tip ECC belleklerin kullanılabildiği işlemci, X399 yongasetli anakartlarda kullanılacak. 64 adet PCIe 3.0 kanalını da destekleyen yoganın fiyatı ise 549$ olarak listelenmiş durumda.
Son olarak yonganın üst modeli konumunda olan 12 çekirdek 24 izlekli Ryzen Threadripper 1920X 799$'dan, 16 çekirdek 32 izlekli Ryzen Threadripper 1950X ise 999$'dan geçtiğimiz ayın 10'unda kullanıcılarıyla buluşmuştu. Ayrıca işlemcinin diğer teknik detaylarına ve AMD tarafından yayınlanan performans verilerine galerimizden ulaşabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim