Anlık Bildirim

AMD farklı bir üretim tesisiyle anlaşabilir

AMD hali hazırdaki RX Vega kartlarında ciddi stok problemleri yaşıyor. Gelen haberlere göre firma bu durumu aşmak için üretici partnerini değiştirebilir. Detaylar haberimizde
AMD’nin yeni nesil RX Vega modelleri özellikle de sanal madencilik kaynaklı stok sıkıntısı nedeniyle piyasada yeterince ses getiremedi. Bunun üzerine bir de üretim sürecindeki verimin düşük olması da eklenince piyasaya yeteri miktarda kart sunulamadı. Anlaşılan o ki AMD bu verim sıkıntısını çözme arayışı içinde.


AMD RX Vega kartları için GlobalFoundries ile işbirliği içerisinde ki GPU ve belleklerin paketlenmesini ise Siliconware Precision Industries üstleniyor. GlobalFoundries aslına bakılırsa AMD’nin oldukça uzun bir süredir yol arkadaşı, üstelik Ryzen işlemcilerinde de oldukça iyi bir iş çıkaran bir dökümhane. Buna karşın Vega 10 yongasının boyutunun bir hayli büyük olması kaynaklı düşen verimiyle firmayı memnun etmeyi başaramamış anlaşılan.

AMD'nin yeni iş ortakları

Peki AMD’ni yeni iş ortakları kim olacak? Burada firma her iki iş ortağını da bırakıp yepyeni bir ikili ile anlaşmayı planlıyor. Yine bir yarı iletken paketleme fabrikası olan Tayvanlı ASE zaten RX Vega ailesinin kısıtlı bir kısmına imza atmıştı zira şirketin geçtiğimiz ağustos ayı itibariyle gelirlerindeki yaşanan artış da bunu işaret ediyor.
AMD farklı bir üretim tesisiyle anlaşabilir
 

Vega 11 HBM 2 bellekle geliyor

Bununla birlikte gelen haberlere göre ASE, AMD’nin Polaris mimarili çözümlerinin yerini alması beklenen orta segmenti hedefleyen Vega 11 GPU’sunun da paketlenmesi görevini üstleneceğe benziyor. Paketleme demişken, AMD Vega 11 GPU’sunda da HBM 2 belleklere yer verecek ki bu durum orta segmente HBM 2 belleklerin gelmesi bakımından oldukça iyi bir gelişme fakat yeni kartların maliyeti bakımından ise düşündürücü nitelikte.
7 nm üretim sürecinden geçecek Vega 20 GPU’larında ise AMD TSMC’nin 7 nm üretim teknolojisinden faydaklanmak istiyor olabilir. Ek olarak Vega 20 yongalarının Radeon Instinct hızlandırıcılarında yer alacağını ve 32 GB kapasiteli HBM 2 belleklerle donatılacağını da belirtelim. AMD bu yeni GPU’suyla Nvidia’nın Volta V100 hızlandırıcılarını hedef alacak ve yapay zeka alanında elini güçlendirmeyi hedefleyecek. İlerleyen günlerde gelişmeleri birlikte takip ediyor olacağız. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim