Anlık Bildirim

AMD'nin yeni performans canavarı yolda: Radeon R9 290X2 geliyor

AMD'nin yeni performans canavarı yolda: Radeon R9 290X2 geliyor
AMD'nin çift grafik işlemcili yeni nesil ekran kartı için geri sayım başladı. Radeon R9 290X modeliyle performans çıtasını yukarılara taşıyan şirket, yurtdışında bazı basın mensuplarına yolladığı, 2, 1'den iyidir mesajı taşıyan özel zarflar ile resmi sinyali vermiş oldu.
Donanım dünyası, AMD'nin Vesvius kod adını taşıyan ve dünyanın en hızlı ekran kartı olması beklenen Radeon R9 290X2 modelini hazırladığını uzun süredir konuşuyordu. Şirket tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri, yeni kartın kapalı kapılar ardında hazırlandığını ortaya koyarken bizleri de meraklı bir bekleyişin içerisine sevk etmiş durumda. 
Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte Nisan ayı içerisinde çıkacağı düşünülen yeni kart, 28nm Hawaii XT grafik yongasının çiftine sahip olacak. Teknik özellik şampiyonu olması beklenen ekran kartı, 5632 adet paralel işlem birimi başta olmak üzere 8GB GDDR5 bellek ve 2x 512-bit bellek veri yolu desteği gibi detaylar ile zirvenin en güçlü adayı olacak.
Özel soğutucu ile harmanlanmış çift slot tasarımlı yapıda olacak ekran kartının, 4K çözünürlükte oldukça yüksek performans sunması bekleniyor. Aynı zamanda Crossfire kurulumu ile kullanıcılara 11264 adet paralel işlem birimine sahip ve sunduğu muazzam tek/çift hassasiyetli işlem gücü ile süper bilgisayar oluşturma zemini hazırlayacak kartın TDP yani ısıl tasarım gücü değeri ise şu an için belirsiz. Üzerinde iki adet 8pin güç konnektörünün olması beklenen kart, Radeon HD 7990 ile benzer şekilde, 375 Watt seviyelerinde bir değer ile gelebilir.
AMD'nin referans tasarım hazırlayıp hazırlamayacağı henüz bilinmeyen kart için üreticilerin kendi çözümlerini oluşturmaları da beklenebilir. Örneğin Asus tarafından çalışmaları sürdürülen Ares III modelinin, Radeon R290X2 tabanlı mı olduğu yoksa Asus mühendislerinin örneklerini daha önce de gördüğümüz kendi çift GPU tasarımları olduğu belirsizliğini sürdürüyor. 1000 dolar seviyesinde bir fiyatlandırma ile lanse edilecek olan Radeon R9 290X2'ye karşı Nvidia'nın hamlesi ise muhtemelen GeForce GTX 790 olacak.
AMD'nin yeni performans canavarı yolda: Radeon R9 290X2 geliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5647 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim