Anlık Bildirim

ASUS’tan Raspberry Pi alternatifi çözüm

Single Board Computer’ların yaygınlaştığı günümüzde pazara bir çeşit de Uzakdoğulu üreticiden geldi. Model donanımı ve 4K video oynatabilme özelliği ile kullanıcıların dikkatini çekeceğe benziyor.
ASUS’tan Raspberry Pi alternatifi çözüm
 
ASUS geçtiğimiz günlerde SBC pazarının gözdesi Raspberry Pi’ye alternatif olarak ürettiği Tinker Board isimli mini PC’sini duyurdu. Kartın üzerinde Raspberry’den farklı olarak 2 GB kapasiteli DDR3 tip RAM’e yer verilmiş. Gücünü Rockchip’in RK3288 yongasından alan mini bilgisayar SoC’da bulunan Mali’nin T764 GPU’su sayesinde 4K video hızlandırma yapabiliyor ve 24 bitlik ses desteği de sunuyor. Ayrıca 4 adet Cortex A17 çekirdeği de 1.8 Ghz saat hızında görev yaparken 1 MB büyüklüğündeki L2 önbelleğini kullanıyor.
Boyut olarak Raspberry Pi 3 ebatlarında olan modelde 4 adet USB 2.0 portuna, bir adet HDMI çıkışına, 10/100/1000 Gigabit ethernet portuna, Bluetooth 4.0, Wİ-Fİ 802.11 b/g/n ve 40 pinlik bağlantı arayüzüne yer verilmiş.

Yazılım ve Performans

ASUS’tan Raspberry Pi alternatifi çözüm
 

Kartın hitap ettiği kesim olan geliştiriciler açısından önemli bir husus olan yazılımına değinecek olursak; modelin en büyük eksiği belki de yazılımı zira her ne kadar çeşitli Linux dağıtımlarını ve ev içi medya özellikleri için Kodi desteği sunsa da Raspberry Pi kadar yazılımsal desteği olacağını söylemek zor.

Öte yandan mini bilgisayarın performansı donanımı gereği Raspberry Pi’den daha iyi olacaktır. Bunun yanında rakibinin maksimum güç tüketimi yaklaşık 3 watt iken kartta bu değer 5 watt seviyesinde. Bu da pil tüketiminin önemli olduğu alanlarda ürünü dezavantajlı konuma getiriyor. Son olarak cihazın fiyatı ise 55£ olarak belirlenmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim