Anlık Bildirim

Ailenin en az ısınanı Snapdragon 815

Son dönemde ısınan Snapdragon işlemciler epey gündem olmuş durumda. Samsung'un Galaxy S6 amiral gemi modelinde aşırı ısındığı için Snapdragon 810 yongaseti kullanmayacağına ilişkin iddialar ile başlayan tartışma, daha sonra LG ve Qualcomm'un açıklamalarıyla bir nebze sakinleşmişti.
Ancak One M9 modelinde yongasetinin yaklaşık 55 dereceye kadar kadar ısındığı tartışmayı tekrar alevlendirirken, HTC'nin konunun yazılım kaynaklı olduğu ve nihai sürümde bu sıkıntının yaşanmayacağını bildirmesi kafalardaki soru işaretini gidermedi.
Firmaya yakın kaynaklardan gelen bilgiler Qualcomm'un zaman kaybetmeden Snapdragon 815 yongaseti üzerinde sıcaklık konusunda testler yaptığını ortaya koyuyor. Ancak firma bu kez işi sağlam tutuyor.
Snapdragon 815 henüz lanse edilmiş değil. Ancak daha önce sızan bilgilerde 4 adet 64-bitlik özelleştirilmiş Kyro çekirdeği ve 4 adet başka bir özelleştirilmiş çekirdeği big.LITTLE formunda çalıştıran bir yongaseti olduğu anlaşılmıştı. Snapdragon 810 ve Snapdragon 820 arasına konumlanacak olan bu yongaseti şu an için firmanın en az ısınan üst seviye yongaseti durumunda.
Testlerde Snapdragon 815, Snapdragon 810 ve Snapdragon 801 yongasetleri karşı karşıya gelmiş. Yongasetleri ise 5 inçlik Full HD ekran ve 3GB RAM taşıyan cihaz içerisinde testlere tabi tutuluyor. Bu cihazlarda kablosuz bağlantı ve hücresel modem yongaları yer almıyor.
Testlerde Asphalt 8 mobil oyunu üst seviye ayarlarla oynanarak ısı seviyeleri ölçülmüş. Snapdragon 815 yongaseti ısısı 37 dereceye çıkarken, Snapdragon 810 yongaseti 43 derecede, Snapdragon 801 yongaseti de 41 derecede çalışmış. Yani Snapdragon 810 yongaseti yine en sıcak olmayı başarmış.
Test cihazlarında bağlantı yongaları olmadığı için ısı değerleri birkaç derece daha düşük çıkıyor. Gerçek hayat kullanımında bu rakamlar daha yukarıya çıkacaktır. Bu bakımdan Snapdragon 810 yongasetinin yine 50 dereceye yakın ısındığını söyleyebiliriz. Anlaşılan yongaseti zorlandığı zaman sistem gerekli soğutma tedbirlerini alamıyor. Snapdragon 815 yongasetinin ise gelecek yıl piyasada olması bekleniyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8821 kez okundu.
28 kişi, toplam 29 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim