Anlık Bildirim

Analistler PlayBook modelinin de TouchPad ile aynı kaderi paylaşabileceğini tartışıyor


Bir dönemin efsanesi olan Blackberry modellerinin üreticisi RIM firması iOS ve Android işletim sistemlerinin son dönemlerde muazzam bir yükselme göstermesi nedeniyle küresel çapta büyük pazar payı kaybetti. İşten çıkarmalar nedeniyle sarsıntılı günler geçiren firmanın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü PlayBook modeli ile ilgili de hiç sevindirici haberler gelmiyor.

RIM firmasının tek tablet modeli olan PlayBook'un teknik özellikleri ise, 1 GHz hızında çalışan çift çekirdekli TI OMAP 4430 işlemci, 1 GB RAM, PowerVR SGX 540, BlackBerry OS, 7 inç 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde dokunmatik kapasitif ekran, 16GB/32GB/64GB depolama kapasitesi, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 2.1, 5 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklama özellikli kamera, Full HD video kaydı, görüntülü konuşma için 3 megapiksel kamera, Adobe Flash 10.1 desteği, micro HDMI portu ve 5300 mAh batarya şeklinde.

Tatmin edici özellikleri olmasına rağmen benzer modellerin rekabeti ve uygulama desteğinin yetersiz kalması PlayBook'a olan ilgiyi azalttı.

Wall Street gazetesinin analistlerinin hesaplamalarına göre Mayıs ayında 500 000 BlackBerry PlayBook modelinin perakendecilere ssevkiyatı gerçekleştirildi. Ancak bunların sadece 200 000 kadarı satıldı. Halen yarım milyon ürünün raflarda beklediği tahmin ediliyor.

Ticonderoga sitesinden analist Brain White TouchPad'in iPad karşısında tutunamaması nedeniyle piyasadan çekilmesinin ardından ikinci kurbanın PlayBook olacağını düşünüyor. White bunu danışmanlık yaptığı müşterilerine de uyarı olarak gönderdi.

J.P. Morgan firmasından Mark Moskowitz ise Motorola Mobility firmasının tabletinin de aynı kaderi paylaştığını ancak Google tarafından satın alındığı için tehlikenin atlatıldığını belirtiyor. 

Sony'nin ilginç reklamlarla tanıtımını yaptığı tabletini de inceleme imkanı yakalayan Moskowitz ürünün etkileyici olmadığını, iPad'in verdiği hissi veremedeğini ve arka kasanın çok kullanışsız olduğunu görmüş. Bu bakımdan üçüncü kurban da Sony olabilir.

iPad 3 modelinin çıkışı ile ilgili de tahminlerini aktaran Moskowitz firma olarak 2012 ortalarından önce kesinlikle bir yeni bir iPad üretimi beklemediklerini çünkü mevcut rakiplerin henüz iPad 2'yi geride bırakacak bir gelişmeyle piyasaya çıkamadıklarını düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4550 kez okundu.
15 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, touchpad
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim