Anlık Bildirim

Analiz : 2018 yılında ucuz akıllı telefonlar pazarın yarısına hakim olacak

Analiz : 2018 yılında ucuz akıllı telefonlar pazarın yarısına hakim olacak

Akıllı telefon pazarında üreticilerin amiral gemi modelleri satış rekorları kırıyor olsa da alt seviye segmentte de büyük bir rekabet sözkonusu. Hem Çinli firmaların hem de teknoloji devlerinin mücadele ettiği segmentin giderek büyüyeceği öngörülüyor.

ABI Research tarafından yapılan analize göre 2018 yılında ucuz akıllı telefonlar 788 milyon satış rakamına erişecek ve pazarın yüzde 46'sını temsil ediyor olacak. Bu yıl ise ucuz akıllı telefonların 259 milyon adet satış yapması ve yüzde 28 pazar payına erişmesi bekleniyor.

Analizde ucuz modeller 200$ bandının altında sayılırken, orta seviye modeller 400$ bandı altında, üst seviye modeller de 400$ bandının üzerinde sayılıyor.

Artık ucuz akıllı telefonların da amiral gemi modellerinden bazı özellikleri yansıtması ve donanım/yazılım olarak da tüketiciyi tatmin edecek seviyelere gelmesi, tercih konusunda başrolü oynuyor. Ayrıca 150$ vererek bir cep telefonu almak isteyen tüketici aynı fiyata satılan akıllı telefon varsa tercihini bu yönde kullanıyor. 

Alt segment akıllı telefonlarda hakim işletim sistemi olan Android'in bu büyümeden en çok faydalanacak platform olduğu belirtiliyor. Diğer platformlar da bu büyümeden olumlu etkilenecek. Ayrıca orta ve üst seviye akıllı telefonların da bu yıl 635 milyon ünite satıştan 2018 yılında 925 milyona çıkacağı tahmin ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim