Anlık Bildirim

Analiz : Apple gelecek yıl global mobil DRAM satışlarının yüzde 25'ini elinde tutacak

Analiz : Apple gelecek yıl global mobil DRAM satışlarının yüzde 25'ini elinde tutacak

Yıl genelinde yüz milyonlarca mobil cihaz satan elektronik devleri haliyle mobil bileşenlerin de en büyük tüketicisi konumunda oluyor. Bunlardan birisi olan Apple global DRAM tüketiminde yüzde 16.5 paya sahip. 

Ancak iPhone 6 serisi ile rekor satış rakamlarına ulaşan Apple'ın gelecek yıl itibariyle payını da artıracağı belirtiliyor. Analizlere göre gelecek yıl Ekim ayına kadar sadece iPhone 6 serisi ve Apple Watch akıllı saati için Apple'ın 250 milyon DRAM yongası tedarik edeceği tahmin ediliyor. 

Ayrıca iPad ve iPod modelleri için de mobil DRAM ihtiyacı ortaya çıkacak. Bunların etkisiyle Apple'ın global DRAM talebinde yüzde 25'lik paya sahip olacağı ifade ediliyor. Sektörden gelen bilgiler de Apple'ın tedarik zincirine buna yakın bir rakam için sipariş verdiği yönünde. 

Pek çok PC DRAM üretimi yapan firmanın bu talebi karşılayabilmek için mobil DRAM üretimine de başlayacağı beklentisi mevcut. Bu nedenle PC ve sunucu DRAM yongası üretimi dolaylı da olsa bu değişimden etkilenmeye başlayacak. 

Daha önceki analizlere de bakarak Apple'ın gelecek yıl Ekim ayına kadar 200 milyon civarında iPhone 6 serisi, 50-60 milyon civarında da Apple Watch satışı beklediği görülüyor. Henüz piyasaya bile çıkmayan Apple Watch için kısa sürede 50 milyon satış rakamı giyilebilir cihaz pazarını da alt üst edecektir. 

Gelen diğer bir bilgi ise Apple'ın iPhone 6 Plus modelinde üretim sıkıntılarından dolayı 1GB RAM kullanmak zorunda kaldığını, 2GB RAM modüllerinin yeni iPad modelleri için saklandığını da gündeme getirdi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2438 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim