Anlık Bildirim

Analiz : Bu yıl 5 inç ve üzeri akıllı telefon segmentinde Android hakimiyeti olacak

Analiz : Bu yıl 5 inç ve üzeri akıllı telefon segmentinde Android hakimiyeti olacak

Önceki yıl Samsung'un Galaxy Note modeli ile ortaya çıkan 5 inç ve üzeri akıllı telefon pazarında Android dışında diğer bir işletim sistemi görmek şimdilik mümkün değil.

Bu yıl 5 inç ve üzeri akıllı telefon pazarında yüzde 136 artış ile 60.4 milyon adet satış beklenirken, 2016 yılında bu rakamın 146 milyona yükselmesi bekleniyor. Pazarda Samsung, Sharp, Sony, Huawei, ZTE, Oppo gibi firmalar amiral gemi modelleri ile yerini almış durumda.

2013 yılı için de Android modellerinin pazarda hakimiyetini sürdürmesi bekleniyor. Apple, Windows Phone ve BlackBerry henüz 5 inç ve üzeri ekran boyutlarını desteklemiyor. Bununla birlikte Windows Phone üreticileri büyük boyutlu telefon üretmek konusunda oldukça istekli ancak Microsoft'un Full HD çözünürlük için destek sunmaması engel teşkil ediyor.

Lumia modelleriyle ekosistemin hakimi konumunda olan Nokia, en yüksek 4.5 inçlik ekrana yer verirken, çıtayı 4.7 inçe yükseltme ihtimali bulunuyor. Ancak yine de 5 inçlik pazarda bu yıl boy göstermesi zor.

RIM de bu yıl 6 yeni modelle pazara çıkacak. Ancak en yüksek ekran boyutunun 4.2 inç olması bekleniyor. Bu yıl firmanın 5 inçlik pazara hamle yapması çok zor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2118 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim