Anlık Bildirim

Analiz : Gelecek yıl Full HD ekranlı akıllı telefonlar yaygınlaşacak


İçinde bulunduğumuz yılda 720p çözünürlükte ekranların yaygın olarak kullanıma geçtiğine şahit olurken, HTC ve Oppo gibi firmaların hamlesiyle Full HD çözünürlükte akıllı telefon ekranları da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Mobil cihaz segmentinde, genelde ilk kez sunulan bir yeniliğin 6 ay sonra yaygın kullanıma geçtiğine dikkat çeken Focus Taiwan sitesi, 5 inçlik 1080p ekranların da 2013 yılının ortalarında yaygınlaşacağını açıkladı.

HTC ilk Full HD ekranlı akıllı telefonu piyasaya sürerken, Zopo, Lenovo, ZTE, Huawei gibi Çinli firmalar ve Sony, Samsung gibi devler de gelecek yılın başlarında Full HD ekranlı telefon modellerini tanıtmak için hazırlıklarına devam ediyor. Yılın ilk fuarları ile birlikte adeta yağmur gibi Full HD ekranlı akıllı telefonları piyasada görüyor olacağız.

Ekran çözünürlüğünün Full HD seviyesine çıkması, donanım bakımından da güçlenmesi anlamına geliyor. Full HD ekran taşıyan telefonlarda 4 çekirdekli bir işlemci ve 2GB boyutlarında RAM zorunlu hale gelecek.

Bazı uzmanlar göz açısından HD ve Full HD çözünürlük arasında bir fark olmadığını söylese de piksellerin ortadan kaybolması ve HD videoların ölçekleme olmaksızın oynatılabilmesi gibi avantajlar sağladığı biliniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1004 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim