Anlık Bildirim

Analiz : Phablet segmenti gelecek yıl küçük tablet segmentini geride bırakacak

Analiz : Phablet segmenti gelecek yıl küçük tablet segmentini geride bırakacak

Samsung'un Galaxy Note modeli ile başlattığı Phablet adı verilen akıllı telefon segmenti, ilk başlarda garip karşılansa da artık pazarda önemli bir pay elde etmeye başladı. Akıllı telefon ve tablet isimlerinin birleşiminden oluşan Phablet segmenti, akıllı telefon ve tableti birarada kullanmak isteyen tüketicilere hitap ediyor.

Ancak yeni bir analize göre gelecek yıl Phablet satışları 8 inç ve daha küçük boyuttaki tablet segmenti satışlarını geride bırakacak. Bilindiği gibi taşınabilirlik ve kullanım anlamında tüketici tercihi 7 inçlik tablet segmentine doğru kaymış, bu ilgi uygun fiyatla birleşince segment adeta patlama yapmıştı. 

Kısa süre içerisinde pek çok firma 7-8 inç boyutlarında ürünlerini uygun fiyatlarla segmente sunmuş, Çinli firmaların da sayısız modeli rekabete ortak olmuştu. 

Ancak ekran boyutu 6 inç sınırını da geçen Phablet modelleri, tüketicinin küçük boyutlu tabletlere olan ihtiyacını da ortadan kaldırmaya başladı. Hal böyle olunca satışlar da katlandı. 2014 yılında global olarak Phablet satışlarının 175 milyona dayanması bekleniyor. 8 inç ve daha küçük boyuttaki tablet modellerinin satışı ise 165 milyon olarak gerçekleşecek. 

Phablet segmentinin başlangıç ülkesi kabul edilen Güney Kore'de, satılan tüm akıllı telefonların yüzde 67'si 5 inç ve üzeri ekran boyutuna sahip. Ardından İngiltere, Almanya, Çin, Tayvan, Endonezya, Brezilya ve Doğu Avrupa ülkeleri geliyor. 

Bu yıl Galaxy Note 3, HTC One Max, Lumia 1520, Xperia Z Ultra ve Oppo N1 gibi modellerin rekabet ettiği Phablet segmentinin önümüzdeki yıllarda da ivmesini koruyacağı tahmin ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim