Anlık Bildirim

Analiz : Yıl sonuna doğru mobil işlemci fiyatları yüzde 10-20 azalacak

Analiz : Yıl sonuna doğru mobil işlemci fiyatları yüzde 10-20 azalacak

 Mobil cihaz pazarında mimari ve tasarım anlamında ARM'ın büyük bir hakimiyeti bulunurken, ARM tabanlı işlemci tasarımcıları arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

Nvidia, Samsung, Qualcomm gibi firmalar üst seviye pazarda rekabet halinde iken alt seviye pazara baktığımızda yine Qualcomm, MediaTek ve Allwinner gibi firmalar mücadele ediyor.

Asyalı kaynakların verdiği bilgiye göre, özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarında yılın ikinci yarısında Qualcomm ve MediaTek arasında rekabet işlemci fiyatlarına yansıyacak ve bu sayede işlemci fiyatları yüzde 10-20 ucuzlayacak.

MediaTek Çinli akıllı telefon ve tablet üreticileri arasında popülerlik kazanırken, Qualcomm da kendi tasarımları ile Çin'de müşteri avına çıktı. Qualcomm'un son dönemde 14 ülkede yaklaşık 200 akıllı telefonla birlikte pazara çıkması MediaTek üzerinde ciddi bir baskı oluşturmaya başladı.

Cortex-A7 ve A9 tabanlı yongaseti çözümleri sunan MediaTek alt seviye ürünlerle Avrupa dahil pek çok pazarda boy gösteriyor. Üreticiler üst seviye modellerde Qualcomm gibi tasarımcıların çözümlerine yer verirken, alt seviye modellerinde ise MediaTek ağırlıkta olmak üzere Asyalı tasarımcılara yöneliyor. Bu da MediaTek'in etki alanını genişletiyor.

İşlemci çözümlerinin ucuzlaması elbette mobil cihaz fiyatlarına da yansıyacaktır. Ancak bunun çok cüzi seviyelerde kalması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim