Anlık Bildirim

Analiz : Yıl sonuna kadar büyük markaların kullanımdaki tablet sayısı 285 milyon olacak

Analiz : Yıl sonuna kadar büyük markaların kullanımdaki tablet sayısı 285 milyon olacak

İlk iPad modelinin tanıtılması sonrasında hızlı bir yükselişe geçen modern tablet pazarı Samsung, Sony, Asus, Acer gibi devlerin de katkısıyla yükselişini hiç aksatmadı. Özellikle Çinli ucuz ve markasız tabletlerin de etkisiyle satışlar PC satışlarını geride bırakmaya başladı.

ABI Research, markasız tabletleri bir kenara bırakarak kullanımda olan büyük markaların modellerini pazar araştırmasına tabi tuttu. Elde edilen sonuçlara göre yıl sonuna kadar kullanımda olan büyük markaların tabletleri toplamda 285 milyona ulaşacak. Sadece ABD'de toplam tablet sayısının 70 milyona ulaşması bekleniyor.

iPad modellerinin bu rakam içerisinde tahmin edilen oranı yüzde 51 iken, Android işletim sisteminin oranı ise yüzde 40. Kalan yüzde 9 ise Windows, BlackBerry gibi işletim sistemlerine ait.

Apple yılın dördüncü çeyreğinde iPad Air ve Retina iPad mini modelleri ile yeni bir satış rekoru kırmayı hedefliyor. Android tarafında ise Samsung üçüncü çeyrekte en fazla pazar payına sahip oldu ve yüzde 20 büyüme sağladı. Ancak bununla birlikte tablet pazarında yükselişin yavaşladığı görülüyor. Yılın üçüncü çeyreğinde önceki çeyreğe göre satışlarda yüzde 4, gelirlerde ise yüzde 3 azalma yaşandı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim