Anlık Bildirim

Analiz : iOS mobil reklam gelirlerinin yarısına hakim

Analiz : iOS mobil reklam gelirlerinin yarısına hakim

Akıllı telefon pazarında Android işletim sisteminin büyük bir hakimiyeti varken, tablet pazarında da Android pazar payı iPad'i zorlamaya başladı. Ancak konu mobil reklam gelirlerine geldiğinde tek hakim iOS olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyanın en büyük mobil reklamcılık ağı olarak kabul edilen Opera'nın yaptığı son analiz de bunu ortaya koyuyor. Opera MediaWorks ayda yaklaşık 60 milyar reklam gösterimine ev sahipliği yapıyor ve 400 milyon müşteriye ulaşıyor. Bu bakımdan analizleri de önemli kabul ediliyor.

Yapılan son analize göre reklam gelirleri anlamında iOS yüzde 49 ile lider durumda. Bu oran içerisinde iPhone yüzde 36 ile cihaz lideri konumunda. iPad ise yüzde 10 ile kendi segmentinde lider. Android'e baktığımızda yüzde 28'lik bir oran görüyoruz. Android telefonlar yüzde 27 iken, Android tabletler ise yüzde 0.3 gibi bir orana sahip. BlackBerry'nin yüzde 5.41, Windows Phone'un ise yüzde 0.3 oranına sahip olduğu görülüyor.

Reklam trafiği anlamında ise iOS yine yüzde 43.75 ile liderlik kürsüsünde. iPhone ise yüzde 30.88 ile cihaz lideri. iPad yüzde 8 trafik oranına sahip. Android işletim sistemi yüzde 31.24 ile ikinci sıradayken, Android telefonlar yüzde 30.58 ile bu alanda iPhone'u yakalıyor. Android tabletler yüzde 0.6 oranında kalıyor. Trafik kategorisinde Symbian yüzde 5.16 oranı ile halen ölmediğini gösteriyor. BlackBerry yüzde 1, Windows Phone yüzde 0.2 seviyesinde.

Markalar kategorisinde ise Apple reklam gösterimlerinin yüze 43.76'sına hakim. Samsung yüzde 17.40, Nokia ise yüzde 10.43 ile onu takip ediyor. Android kategorisinde Samsung yüzde 58 ile lider. HTC yüzde 10, Motorola da yüzde 8.7 ile onu takip ediyor.

Analizlerde dikkat çeken noktalar iPhone'un reklam gelirlerinde tüm Android cihazlarının da önünde olması ve Android işletim sisteminin Samsung sayesinde bu rekabete ortak olması şeklinde sıralanıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim