Anlık Bildirim

Android 4.0 yüz tanıma sistemi fotoğraf kullanılarak aşıldı


Google, Android işletim sisteminin Ice Cream Sandwich sürümünü basına tanıttığında önemli fonksiyonlardan birisi olarak yüz tanıma ile kilit açmayı göstermişti. Kısa bir demosu da yapılan fonksiyonun kırılmasının zor olduğu belirtilmişti.

CyanogenMod grubunun lideri Koushik Dutta (Koush) ise tanıtımın ardından yüz tanıma sisteminin kolaylıkla kırılabileceğini ve sadece bir fotoğrafın yeterli olduğunu iddia etmişti. Bununla birlikte Google Android geliştirici avukatı Tim Bray meselenin kırmak olmadığını, teknolojinin gelişmesi açısından Google'ın takdir edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

SoyaCincau.com sitesi yayınladığı bir video ile yüz tanıma teknolojisinin üç kere ardı ardına kırılabildiği ispat edildi. Galaxy Note ile çekilen bir fotoğraf daha sonra Galaxy Nexus'un yüz tanıma özelliği tarafından varsayılan kullanıcı yüzü olarak ayarlandı. Kilit açma ekranında gelen yüz sorgulama sürecinde bu fotoğraf gösterilerek kısa sürede kilit açıldı.

Videodaki konuşmacı fotoğraf tanımlama işini daha önce ayarladığını belirtiyor. Bunun ne kadar doğru olduğu bilinmiyor. 

Yüz tanıma teknolojisi akıllı telefonlar ile yeni hayatımıza girmeye başlayacak. İlerleyen yıllarda güvenlik anlamında büyük gelişmeler yaşanacaktır ancak yine de şimdiki teknolojinin yanında ek güvenlik tedbirleri almak şart.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16056 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim