Anlık Bildirim

Android işletim sistemindeki bir açık, aşırı batarya tüketimine sebep oluyor

Android 6.0 işletim sistemi, ekosistemde yüzde 10 kullanım barajını geçmiş durumda ancak ortaya çıkan bir sorun, milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek gibi görünüyor.

İşletim sistemlerinde meydana gelen açıkların zaman zaman geniş bir kullanıcı kitlesini etkilediğine şahit oluyoruz. Google’ın son Android sürümü Marshmallow üzerinde de enerji tüketimini artıran bir hata gündemde.

Normalde ekranı kapattığınız zaman, Android cihazınız arka planda pek çok uygulama çalıştırmaya devam eder. Sistem, çalışma ihtiyacına göre bu uygulamaların kaynakları kullanmasına izin verir. Eğer herhangi bir çalışma ihtiyacı yoksa bu kez sistem uykuya yatar.

Ortaya çıkan sorun wakelock adı verilen bu yönetim şeklinden kaynaklanıyor. Pek çok Android 6.0 kullanıcısı, ihtiyaç olmamasına rağmen agresif bir şekilde arka plan uygulamalarının çalıştığını ve aşırı batarya tüketimine sebep oluğunu fark etmiş. Ekran kapalı olsa bile, sistem zorlandığı için enerji tüketimi de devam ediyor.

Sorunun nereden kaynaklandığını araştıran kullanıcılar, BetterBatteryStats adındaki bir kontrol uygulaması sayesinde sonuca ulaşmış. Eğer cihazda verilerin yedeklenmesi seçeneği açıksa, sistem yedekleme bileşeni sürekli çalışıyor ve bu nedenle güç tasarruf yönetiminden de kaçıyor. Yapılan incelemelerde, diğer uygulamalar yüzde 0 civarında enerji harcarken, sistem yedeklemesi yüzde 83 seviyesine çıkıyor.

Yönetim açığı; Huawei Nexus 6P, Samsung Galaxy S6, Galaxy S7 ve Samsung Galaxy Note 4 gibi Android 6.0 üzerinde çalışan pek çok cihazda ortaya çıkıyor. Kullanıcılar verilerin otomatik yedeklenmesi seçeneğini iptal ederek sorunu çözdüğünü ifade ediyor. Bazı kullanıcılar ise ön belleği sildikten sonra yeniden yedekleme seçeneğini açtığında, problemin ortadan kalktığını belirtiyor. Şimdilik Google tarafından resmi bir açıklama gelmedi. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20042 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android wakelock bug, wakelock ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim