Anlık Bildirim

Android ve iOS, taşınabilir video oyunları gelirlerinde konsolları geride bıraktı


Taşınabilir olması ve konsollarda sevilen oyunları gidilen her yerde oynamaya imkan vermesi açısından bir dönem oldukça popüler olan taşınabilir oyun konsolları, akıllı telefon ve tabletlerin sunduğu yüksek grafik kalitesi ve performans nedeniyle geride kalmaya başladı.

Flurry firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre Android ve iOS cihazları ABD taşınabilir oyun pazarının hakimi durumuna geldi. 2011 yılı itibariyle tahmini olarak ikili yüzde 58'lik bir geliri elinde tutuyor. İki yıl önce Nintendo DS bu pazarda yüzde 70'lik bir orana sahipti.

Mobil cihazlarda oynanan oyunlarda yükselen bir grafik uzun zamandır var. Ancak Nintendo DS veya PSP gibi cihazlar ilk kez geride kalıyor.

iPhone 4S modeli ve Tegra 3 işlemcili cihazların piyasada görünmeye başlaması mobil cihazların hakimiyet oranını artıracak. Taşınabilir oyun konsolu pazarı ise daralma yaşamaya devam edecek. 

Nintendo 30 yıl sonra ilk kez kardan zarara döndü. Gözlüksüz 3D deneyimi sunan 3DS modeli bekleneni veremezken tüm umutlar Wii U modeline bağlandı. 

Sony de popüler PSP modelinin ardından PS Vita ile hakimiyeti yeniden almak istiyor ancak yeni konsolun gecikecek olması ve tüm pazarlara çıkışının 2012 ortalarını bulacak olması firmayı hayal kırıklığına uğratabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3489 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim