Anlık Bildirim

Anket: Tüketicilerin %35'i iPhone 5 istiyor


Son dönemlerde hemen her gün yeni bir iPhone 5, iPad 3 veya iPod touch 5G haberi boy gösteriyor. Hiçbiri için kesin ve resmi bir doğrulama yok. Ancak bu yoğun haber trafiği görünüşe göre tüketicilerde de potansiyel bir talebe sebep oluyor.

Experian firmasına ait PriceGrabber sitesi 1-11 Temmuz tarihlerinde ziyaretçilerine çevrimiçi bir anket düzenledi. Anketin amacı; hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadıkları iPhone 5 için tüketicilerin talep eğilimini ölçmek. Katılımcılara hiç denemedikleri halde bir iPhone 5 alıp almayacakları soruldu.

Ankete 3000 civarında ABD kaynaklı ziyaretçi katıldı. Katılanların %35’i bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil iPhone modelini hiç denemese bile kesinlikle alacağını belirtti. %51’i ise piyasaya sürülmesinden en geç bir yıl sonra alabileceğini belirtiyor. 

Kesinlikle alacağını belirten grubun içinde ise %30’u modeli 2011 yılı bitmeden, %14’ü ilk ay içinde, %7’si ilk hafta içinde alacağını kalanı ise bu modeli kullanan yakın çevresinin deneyimlerine göre kadar verebileceğini belirtmiş. 

Ankete  katılanların %48’i iOS platformunu, %19’u Android platformunu, %7’si Windows platformunu, %6’sı ise Blackberry platformunu tercih ediyor. 

Ayrıca %69 yeni iPhone 5 modelinin kendine hediye edilmesini tercih ediyor.  %7 Motorola’nın gelecek modeli Droid Bionic’in, %4 ise Samsung Galaxy S II modelinin kendisine hediye edilmesini istiyor.

iPhone 5 hakkında katılımcıların %59’u daha iyi bir kullanım süresi, %55’i daha uygun fiyat istiyor. %46’sı 4G uyumluluğu, %45’i daha büyük ekran, %42’si daha gelişmiş bir kamera olması konusunda hem fikir.

Experan anketten çıkan sonucu Apple’ın marka gücünün ne kadar büyük olduğuna işaret ettiğini belirtiyor. Hiç denemeden yeni çıkan bir modeli almayı istemek oldukça büyük bir müşteri güvenini gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9384 kez okundu.
18 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, Apple
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim